8 Mart Manifestosu: Güçlerimizin sınırların ötesinde birleştirelim
Direnişteki kadın işçilerle 8 Mart'ı kutlayan Kadınlar Greve İnisiyatifi, 8 Mart Manifestosu'nu deklare etti. Kadınlar Greve İnisiyatifi, sınırların ötesinde birleşmeye ve mücadeleyi yükseltmeye çağırdı.
Kadınlar Greve İnisiyatifi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla ziyaret ettikleri SML ve Sinbo direnişçi kadınların direniş alanında 8 Mart Manifestosunu deklare etti.
Tüm dünyayı pandemiden kurtarmak kadınların hayati rol oynadığına dikkat çekilen manifestoda, şu ifadeler yer aldı: "Hayati işleri yapıyoruz, ancak kendimiz sefil koşullarda yaşıyoruz; emeğimiz düşük ücretlendiriliyor, hak ettiği değeri görmüyor; haddinden fazla çalışıyoruz ya da işsiziz; fazlasıyla kalabalık yerleşimlerde yaşamaya, oturma izinlerimizi ve resmi belgelerimizi sürekli yenilemeye zorlanıyoruz. Evlerimizde ve işyerlerimizde eril şiddete karşı her gün mücadele veriyoruz. Bu şiddet ve sömürü koşullarından bıktık ve sessiz kalmayı reddediyoruz.
'HAYATIN ÖZNESİ OLMAYA KARARLIYIZ'
8 Mart'ta üretimde ve yeniden üretimde emeğimizin sömürülmesine karşı grevdeyiz! 8 Mart'ta artan patriyarkal şiddete karşı grevdeyiz! 8 Mart'ta ırkçı ve sömürüye dayalı göç rejimlere karşı grevdeyiz. Grevimizle, mevcut tahakküm koşullarını parçalamaya ve yeniden inşa edeceğimiz hayatın öznesi olmaya kararlıyız.
Grevimizle şu talepleri yükseltiyoruz;
■ Bütün biçimleriyle patriyarkal şiddetten kurtulmak.
■ Herkes için daha yüksek ücret.
■ İyi finanse edilmiş ve kapsayıcı, ulusaşırı refah.
■ Bütün göçmenlere, mültecilere ve sığınmacılara Avrupa'da koşulsuz oturma izni.
■ Herkes için daha iyi ve güvenli barınma istiyoruz.
■ Hayatı grevimizle, hayatlarımızın ve mücadelelerimizin hayati olduğunu göstermek istiyoruz.
Dolayısıyla güçlerimizi sınırların ötesinde birleştirmemiz gerekiyor. 8 Mart'ta herkesi hayati emeğin gücünü görünür kılmaya ve pandemi sonrası düzeni inşaya yönelik şartlarımızı öne sürmek için hayati emeği silah olarak kullanmaya çağırıyoruz."