20 Eylül 2024 Cuma

7 kentte sel: Yaşamını yitirenler oldu

Samsun, Ordu, Van, Erzurum, Muş, Ağrı ve Kars'ta sağanak yağışın ardından meydana gelen sellerde yaşamını yitirenler oldu. 

Samsun'un, Ayvacık, Çarşamba, Salıpazarı, Terme ve Tekkeköy ilçelerinde meydana gelen şiddetli yağışların ardından Samsun'da 34 kişi mahsur kadı. Yapılan çalışmaların ardından mahsur kalanlar güvenli alanlara tahliye edildi. 

Ordu da ise Ünye, İkizce ve Çaybaşı ilçelerinde etkili olan kuvvetli yağışların ardından meydana gelen selde Çaybaşı Çayır Mahallesinde 83 yaşında 1 kişi  sel sularına kapılarak hayatını kaybetti. 

VAN
Van'ın Çaldıran ilçesine bağlı kırsal Buğulukaynak ve Salahane mahallelerinde kuvvetli yağış sonrası su taşkınları meydana geldi. Van Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler bölgede çalışmalara başladı.

ERZURUM
Erzurum'un Tekman ilçesinde etkili olan dolu ve sağanak yağış, sele neden oldu. Bir köprünün yıkıldığı bölgede iki araç sel sularına kapıldı, evlerinde mahsur kalan 4 hasta ise hastanelere kaldırıldı. İlçenin kırsal Dalsöğüt, Mollamehmet, İncesu, Karlıca, Turnagöl ve Işıklar mahallelerinde çalışmalar sürdürüyor. Bölgede can kaybı yaşanmazken, maddi hasarlar tespit ediliyor.

MUŞ
Muş'un Malazgirt  ilçesine bağlı Bahçe köyünde ise şiddetli yağış sonrası Nazar Karataş adındaki kadın ve annesi sel sularına kapıldı. Uzun bir süre sürüklenen Nazar Karataş yaşamını yitirirken, anne Karataş ise köylüler tarafından kurtarılarak hastaneye kaldırıldı. Nazar Karataş dün akşam saatlerinde toprağa verildi.

AĞRI
Ağrdı'da Tutak ilçesine bağlı Palandöken ve Sorguçlu köylerinde meydana gelen selden tarım arazileri ve yollar zarar gördü.

KARS
Kars'ın Sarıkamış ilçesinde akşam saatlerinde etkili olan yağış etkisini artırdı. Caddelerde su baskınları meydana gelirken, bazı rögarlar tıkandı. Halk, yollarda güçlükle yürüyebildi. Erenler Mahallesi'nde iki evin bodrum katını ve odunluklarını, İnönü Mahallesi'nde de bir mobilya deposunu su bastı.