6 Ekim 2024 Pazar

50 demokratik kitle örgütü Türkiye'yi BM'ye şikayet etti

Irak Federe Kürdistan Bölgesi'nin Süleymaniye kentinde bir araya gelen 50 demokratik kitle örgütü, bölgedeki askeri operasyonları nedeniyle Türkiye'yi Birleşmiş Milletlere şikayet etti.  

Irak Federe Kürdistan Bölgesi'nin Süleymaniye kentinde bir araya gelen 50 demokratik kitle örgütü temsilcisi, Türkiye'nin bölgedeki askeri operayonları nedeniyle Birleşmiş Milletler'e (BM) şikayet dilekçesi verdi. Süleymaniye'deki BM ofisine giden demokratik kitle örgütü temsilcileri, dilekçeleri verdikten sonra açıklama yaptı.

Kürdistan Yeşiller Partisi Sekreteri Milko Bazyani, BM yetkilileri ile görüştüklerini ve şikayet dilekçesini ilettiklerini belirtti. Bazyani, sürecin takipçisi olacaklarını vurgulayarak, "Kürdistan doğası kırmızı çizgimizdir. Hangi taraf ve devlet el atarsa karşı duracağız. Çünkü çevre ve doğa genel bir haktır. Bu hakkımızı koruyacağız" diye konuştu.

Aydınlar örgütü sorumlusu Nali Hewrê Dilşad ise "Sonuna kadar bu ihlallerin takipçisi olacağız. Bu konuyu Irak parlamentosu ve ilgili diğer taraflara götüreceğiz" diye belirtti.