23 Eylül 2024 Pazartesi

30 yıllık tutsak Murat Perişan'ın tahliyesi engelleniyor

30 yıllık tutsak Murat Perişan'ın tahliyesinin pişmanlık ve itirafçılık dayatmasını kabul etmediği için engellendiğini vurgulayan ailesi, iktidarın intikamcı bir yaklaşımla hareket ettiğini söyledi.

Manisa Akhisar T Tipi Kapalı Hapishanesi'nde tutulan 30 yıllık tutsak Mustafa Murat Perişan'ın ailesi, Perişan'ın pişmanlık ve itirafçılık dayatmasını kabul etmemesi sonucu infazının yakılarak, cezasını tamamladığı halde 5 Mayıs'tan bu yana tutsaklığının devam etmesine ilişkin İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi'nde basın toplantısı düzenledi.

Burada söz alan Perişan'ın kuzeni Yusuf Perişan, hapishane idaresinin Perişan'ın 4 sene cezası olduğunu iddia ettiğini kaydetti. Perişan'ın İdare ve Gözlem Kurulu kararlarıyla 30 yıllık cezasını tamamlamasına rağmen tahliye edilmeyerek tutsaklığında 32 yıla yaklaştığına işaret eden Perişan, iktidarın kendi yasalarını dahi tanımadığının altını çizdi.

İktidarın intikam hırsıyla hareket ettiğini vurgulayan Perişan, "Bir insana bir kez ceza verilir. Daha sonra infazının bitirilmesi beklenir. Bu konuda mağdur olan bir aileyiz. Hukukla bağı olan tüm kuruluşlara, Meclis'e, Adalet Bakanlığı'na yani herkese çağrımızdır; bu hukuk garabeti ortadan kaldırılsın" ifadelerini kullandı.