22 Eylül 2024 Pazar

3 kadına yıllarca sistematik tecavüz eden Salih Dayan serbest

Salih Dayan'ın üç kızına yıllarca sistematik tecavüzde bulunduğunu ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığını kaydeden Mersin Kadın Platformu, tepki gösterdi. 

Mersin'de kendilerine sistematik tecavüz uygulayan Salih Dayan'ın gözaltına alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına ilişkin H.G., S.D. ve S.D. ile Mersin Kadın Platformu, Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında konuşan üç kardeş, yıllarca Dayan'ın sistematik taciz e tecavüzüne uğradığını, annelerinin ise seks işçiliğine zorlandığını anlattı.

'ŞİKAYETLERİNİ GERİ ALSIN DİYE BASKI YAPIYOR'
Mersin Kadın Platformu adına konuşan Bahar Şofer ise şu sözleri kullandı: "Salih Dayan isimli şahsın 3 kızını uzun yıllar boyunca çocukluklarından beri istismar ettiği iddiaları vardı. Daha önceden de babaları hakkında suç duyurusunda bulunduklarını ileten kız kardeşler yine bu şikayetin sonuçsuz kalmasından, etkin bir soruşturma yürütülmemesinden kaygılılar. Şu anda ifadesi alınıp serbest bırakılan Salih Dayan, tehditlerine devam etmekte, kız kardeşlerin şikayetlerini geri alması için baskı yapmaya devam etmektedir."