21 Eylül 2024 Cumartesi

3. Dünya Kadın Konferansı yürüyüşle başladı

3. Dünya Kadın Konferansı için Tunus'ta buluşan 45 ülkeden yüzlerce kadın, kent merkezinde yürüyüş düzenledi. Yürüyüş boyunca farklı dillerde antifaşist, antikapitalist, antiseksist sloganlar atıldı. Yürüyüşün ardından konferansın resmi açılışı yapıldı.

Tunus'ta düzenlenen 3. Dünya Kadın Konferansı, kent merkezinde düzenlenen yürüyüşle başladı.

Bağımsızlığını 1956 yılında Habib Burgiba önderliğinde kazanan Tunus'ta Burgiba'nın adının verildiği ve aynı zamanda Arap Baharı/14 Ocak Meydanı olarak adlandırılan alanda bir araya gelen 45 ülkeden yüzlerce kadın, farklı dillerde antifaşist, antikapitalist, antiseksist sloganlar atarak yürüyüş düzenledi.

Eyleme Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB) ve Zora Kürtçe, Fransızca, Almanca, "Yaşasın kadın devrimi" yazan pankart ve dövizlerle katıldı. Genç kadın örgütü Zora eyleme, "Bütün renklerle birlikte mücadele ediyoruz" yazılı pankartla katıldı, "LGBTİ+'lara özgürlük" sloganını attı.

TAŞKIRAN: MÜCADELEMİZİ VE DENEYİMLERİMİZİ ORTAKLAŞTIRMAK İÇİN BULUŞTUK
Yürüyüşe katılan SKM Genel Meclis üyesi ve ESP Eş Genel Başkan Yardımcısı Beycan Taşkıran, "Kadınların enternasyonal buluşması ve mücadelesi için buradayız. Birbirimizden öğrenmek ve mücadelemizi ve deneyimlerimizi ortaklaştırmak için buluştuk. Tüm dillerde yaşasın kadın devrimi, yaşasın özgürlük ve enternasyonalizm diyoruz" dedi.

Dünya Kadın Konferansı Tertip Komitesi adına eylem alanında yapılan konuşmada, katılımcılar selamlandı ve bir arada olmaktan mutluluk duyulduğu belirtildi.

Kültür merkezi önünde sonlandırılan yürüyüşte eyleme katılan kadınlar konferansın resmi açılışı için salona geçti.

Dünya Kadın Konferansı 10 Eylül Cumartesi günü sona erecek.