30 Eylül 2024 Pazartesi

'15-16 Haziran'dan Gezi'ye Direniş Günleri Festivali' yasaklandı

BEKSAV'ın bugün film gösterimi ile startını vereceği 5. "15-16 Haziran'dan Gezi'ye Direniş Günleri Festivali", "salgından dolayı alınan önlemler" gerekçesiyle Kadıköy Kaymakamlığı tarafından yasaklandı. Yasağa ilişkin 20.00'da BEKSAV'da açıklama yapılacak.

Bilim Eğitim Estetik Kültür Sanat Araştırmaları Vakfı'nın (BEKSAV), "Sanatta ve Hayatta Direniş" şiarıyla düzenleyeceği 5. "15-16 Haziran'dan Gezi'ye Direniş Günleri Festivali" Kadıköy Kaymakamlığı tarafından yasaklandı.

BEKSAV yönetim kuruluna polisler tarafından tebliğ edilen yasak kararında, BEKSAV binasında, bahçesinde ve Süreyya Operası önünde 10-12-16 Haziran'da yapılacak etkinliklerin, İçişleri Bakanlığı'nın korona tedbirleri kapsamında aldığı karar doğrultusunda yasaklandığı kaydedildi.

Kararda, Süreyya Operası'nın, "2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu" kapsamında İstanbul Valiliği tarafından belirlenen toplantı ve gösteri yürüyüşü alanları arasında yer almadığı da iddia edilerek, burada yapılacak etkinliğin de yasaklandığı belirtildi.

Konuya ilişkin bilgi veren BEKSAV yönetim kurulu, yasak kararına ilişkin 20.00'da BEKSAV Bahar Bahça'da basın açıklaması yapılacağını duyurdu.