20 Eylül 2024 Cuma

1 Mayıs tutsaklarından 6'sı serbest bırakıldı

İşçi ve emekçilerin mücadele, dayanışma günü olan 1 Mayıs'ta Saraçhane'den Taksim'e yürüme iradesi göstererek Bozdoğan Kemerindeki polis barikatına yüklendikleri için gözaltına alınarak tutuklananlardan 6'sı daha serbest bırakıldı.

1 Mayıs'ta Saraçhane'den Taksim'e yürümek için Bozdoğan Kemerindeki polis barikatına yüklendikleri için üç ayrı operasyonda evlerinden gözaltına alınanlardan 6'sı daha serbest bırakıldı.

1 Mayıs'ta Taksim iradesi gösterenlere yönelik üç ayrı operasyon gerçekleştirilmiş toplam 76 kişi tutuklanmıştı. Halen 58 kişi 1 Mayıs eylemi gerekçesiyle Silivri'deki Marmara Kapalı Hapishanesinde tutsak ediliyor.

30 KİŞİ 17 TEMMUZ'DA HAKİM KARŞISINA ÇIKACAK
1 Mayıs tutsaklarından 42'si hakkında İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nda görevli savcı Mehmet Ünsal'ın hazırladığı iki ayrı iddianameden biri İstanbul 44. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. 30 kişinin bulunduğu iddianamenin mahkeme tarafından kabul edilmesinin ardından duruşma tarihi de belli oldu. İlk duruşma 17 Temmuz saat 10.00'da Çağlayan'daki İstanbul Adliyesinde görülecek.