20 Eylül 2024 Cuma

1 Mayıs Mahallesi 2 Eylül Festivali başlıyor

1 Mayıs Mahallesi 2 Eylül Festivali bu yıl "Dün bizimdi, bugün bizimdir, yarın da bizim olacak41. yılında 2 Eylül ruhuyla tüm saldırılara karşı mücadeleyi yükseltiyoruz" şiarıyla 31 Ağustos-2 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacak.
Her yıl geleneksel olarak yapılan 1 Mayıs Mahallesi 2 Eylül Festivali bu yılda 31 Ağustos-2 Eylül 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
 
Demokratik kitle örgütleri ve siyasi partilerin düzenledikleri festival bu yıl "Dün bizimdi, bugün bizimdir, yarın da bizim olacak. 41. yılında 2 Eylül ruhuyla tüm saldırılara karşı mücadeleyi yükseltiyoruz" şiarı ile düzenlenmektedir. Festival programında kültür- sanat etkinliklerinin yanı sıra, güncel-siyasal gelişmeler ve kadın temalı paneller düzenlenecek.
 
SMF, Partizan, HDP, ESP, EMEP, KÖZ, DHP, Emekliler Dayanışma Sendikası, Güç-Der ve Aşık Veysel Mahallesi Muhtarlığının düzenlediği ve PSAKD ile Mustafa Kemal Paşa Derneği'nin desteklediği festival programının kültürel bölümünde, Grup Munzur, Grup Alamor, Şenol Akdağ, Grup İsyan Ateşi, Koma Çiya, Grup Vardiya, Sinan Güngör, PSAKD Kadın Korusu ve Erbane Grubu yer alacak.
 
Festivalin siyasal bölümünde ise HDP ve TDİ'den konuşmacıların yer aldığı tecrit konulu panelin yanı sıra, "Seçimler, Türkiye'deki siyasal süreç ve devrimcilerin görevleri" başlıklı ve SMF, Partizan, ESP, SODAP ve KÖZ'den konuşmacıların olduğu bir panel düzenlenecek.
 
Festivalin 2'inci günü olan 1 Eylül'de ise tamamen kadın temalı panel ve etkinliker yapılacak. Bu bağlamda kadın temalı iki ayrı panel düzenlenecek. Birinci panel "Tarihsel süreçte kadının rolü" başlığı ile yapılacak. Bu panele konuşmacı olarak DKH, YDK ve KÖZ"den temsilciler katılacak. İkinci panel ise "Kadının ekonomik durumu ve kadına yönelik şiddet" başlılığı ile olacak. Bu panele konuşmacı olarak ise, SKM, YDK ve TJA katılacaklardır.