2 Ekim 2024 Çarşamba

Zihinsel engelli çocuğu istismar eden erkek tutuklanmadı

İzmir'de zihinsel engelli çocuğa cinsel istismarda bulunan Fatih Akay, çocuğun kendisini teşhis etmesi ve istismarı anlatmasına rağmen tutuklanmadı. 

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde yüzde 78 engelli çocuğa yönelik cinsel taciz, alıkoyma ve yaralama suçlarından yargılanan Fatih Atay'ın ilk duruşması Karşıyaka 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Taraf avukatları, çocuk ve dedesi duruşma salonunda hazır bulunurken, Atay ikamet ettiği İstanbul'dan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya bağlandı.

Daha önce Veysel Bozkurt ile birlikte Fatih Akay hakkında açılan davanın, Veysel Bozkurt'un ölümü nedeniyle düşmesinden sonra yeniden başlayan yargılamanın ilk duruşması kimlik tespiti ile başladı. Duruşmada çocuk pedagog eşliğinde dinlenirken salondan dinleyiciler çıkarıldı. Çocuk ise duruşmaya girdiğinde fail erkeği SEGBİS yayınından gördü. Çocuk daha önce verdiği ifadesini yineleyerek, "Fatih Akay'ı tanıdığını, kendisini alıkoyduğunu, şiddet uyguladığını ve cinsel istismarda bulunduğunu" belirtirken, Fatih Akay ise daha önce Karşıyaka'ya hiç gelmediğini iddia ederek suçlamaları reddetti.

Mahkeme heyeti, duruşmada çocuğun telefonundan faille yapılan yazışmaların ve görüntü kayıtlarının detaylı incelenmesine, delillerin toplanması için gerekli yerlere yazı yazılmasına, sanığın tutuksuz yargılanmasına karar vererek duruşmayı 5 Temmuz'a erteledi.