20 Eylül 2024 Cuma

Zafer Aydın ve Ebdulezîz Hesen sloganlarla uğurlandı

Alîşêr Deniz Tugayı komutanlarından Zafer Aydın ve İç Güvenlik Güçleri savaşçısı Ebduleziz Hesen için Hesekê'de tören düzenlendi. Törende TKŞ adına söz alan Destan Serhed, MLKP komutanlarından Zafer Aydın'ın Karadeniz'in rüzgarını Kürdistan dağları ile birleştirerek yüzünü Kürdistan dağlarına çevirdiğini söyledi.

Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) komutanlarından Zafer Aydın (Dilşêr Rênas) ve İç Güvenlik Güçleri savaşçısı Ebduleziz Hesen, Hesekê'de düzenlenen törenle sonsuzluğa uğurlandı.

Morg önünde toplanan yüzlerce kişi, sık sık "Şehit namirin", "Namire namire şehit Dilşêr namire" sloganlarını attı. Törene TKŞ, JKŞ, CKŞ, MLKP, Alîşêr Deniz Tugayı savaşçıları, Şehit Nûbar Ozanyan Ermeni Taburu savaşçıları, Şehit Aileleri Kurumu, PYD, Kongre Star, MKP, TKP-ML, DKP/BÖG, DKP/Birlik ve Hesekê, Qamişlo ve Dirbêsîyê'den yüzlerce kişi katıldı.

Saygı duruşu ile başlayan törende Sazîya Malbatan Şehîdan (Şehit Aileleri Kurumu) adına yapılan konuşmada şehitlerin anısına bağlılık sözü verildi.

Ölümsüzler anısına okunan şiirin ardından Hesekê İç Güvenlik Güçleri adına Hilo Hesekê konuşma yaptı. Ebdulezîz Hesen şahsında tüm şehitleri anarak konuşmasına başlayan Hesekê, şehitlerin devrim için canlarını feda ettiğini söyledi, şehit Ebdulezîz Hesen'in Rojava topraklarının çete ve ajanlardan temizlenmesi için mücadeleye katıldığını vurguladı. Hesekê, "Şu ana kadar söyledik ve özellikle şehit Ebdulezîz Hesen şahsında söylemeye devam ediyoruz; bizler bu toprakların özgürlüğü için kendimizi feda etmeye devam edeceğiz. Hesekê Asayişi olarak bu ülkeye canını feda eden tüm şehitlerimize ve şehit Ebdulezîz'e söz veriyoruz. Sonuna kadar onların mirasına sahip çıkacağız" dedi. Hesekê konuşmasını, şehitlerin ailelerine baş sağlığı dileyerek bitirdi.

'KARADENİZ'İN RÜZGARINI KÜRDİSTAN DAĞLARI İLE BULUŞTURDU'
Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) adına konuşma yapan Destan Serhed, devrim topraklarını canlarıyla savunan ve ölümsüzleşen Zafer Aydın ve Ebdulezîz Hesen'i andı. Devrimin bedelsiz yaratılamayacağını ve savunulamayacağını vurgulayan Destan Serhed, "7 Ağustos 2023'te Til Temir cephesinde faşist Türk devleti ve işbirlikçi çetelerine yönelik gerçekleştirilen bir eylemde Dilşêr Rênas yoldaşımız şehitler kervanına katıldı. 6 çetenin cezalandırıldığı eylemde yoldaşımız o eylemin öncüsüydü. Bu eylem 3 Ağustos'ta QSD güçlerini ve 12 Haziran'da Kobanê'de direk partimizi hedef alan ve Yılmaz Behrareş yoldaşın şehit düştüğü saldırıların intikamı için yapılmıştı" dedi.

Aydın'ın Garê'de özgür dağların savunmasında yer aldığını hatırlatan Destan Serhed, şunları ifade etti: "Zafer yoldaş Karadeniz'in rüzgarını Kürdistan dağları ile birleştirerek yüzünü Kürdistan dağlarına çevirdi. Medya Savunma Alanlarında Garê savaşına katıldı. Yoldaşımız birçok kez yaralandı. Doğrudur bedenen yaralandı ama fikirleriyle her zaman ışıldadı. Faşist düşman karşısında asla iradesinin kırılmasına izin vermedi."

Zafer Aydın'ın Suruç katliamında yaralandığını hatırlatan Destan Serhed, "O Suruç ve Ankara katliamlarından sonra daha güçlü bir irade ile partiye katıldı. Komünist bir öncü olarak, özgür dağlardan yüzünü Rojava devrimine döndü. Şehit Alîşêr Deniz Tugayı'nda yerini aldı. Serfîraz Nîdal, Kemal Pîr ve binlerce şehidimizin mirasını devraldı" dedi.

Aydın'ın şehitlerden öğrendiğini vurgulayan Destan Serhed, "Hüseyin Demircioğlu'ndan öğrendiği gibi 'önce ben olmalıyım' diyerek her eyleme öncülük etti. Yoldaşımız her konuşmasında mücadeleyi faşist düşmana ve ihanete karşı direnen Süleyman Yeter'den öğrendiğini dile getiriyordu. Bu yüzden Rojava devrimine yüzünü döndü ve Şehit Alîşêr Deniz Tugayı'nda, savaş cephelerinde QSD savaşçıları ile birlikte omuz omuza savaştı" diye konuştu.

'DEVRİMİN NİTELİĞİNİ YÜKSELTMEK İÇİN ARAPÇA VE KÜRTÇE ÖĞRENDİ'
Destan Serhed konuşmasının sonunda Zafer Aydın'ın savaşçıların niteliğini yükseltmek için Karadenizli bir komünist olarak Kürtçe ve Arapçayı öğrendiğini söyledi. Rojavalı komünistler olarak şehitlerin yolunu takip edeceklerini vurgulayan Destan Serhed, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Dilşêr Rênas yoldaş, 'Bizler düşmandan ağır hesap soracağız, nasıl ki Pirsus'un hesabını sorduysak, Hesekê'nin, Qamişlo ve Kobanê'nin hesabını da soracağım' dedi. Bu eylemde ölümsüzleşti. Bundan sonra bizim için yaşam artık direniş olur. Bu yüzden şehitlerimizin yolunun takipçisiyiz diyoruz. Rojavalı komünistler olarak işgalciliğe ve sömürgeciliğe karşı mücadele sözü veriyoruz."

Konuşmaların ardındanç Zafer Aydın ve Ebdulezîz Hesen'in şehadet vesikaları okunarak ailelere teslim edildi.

MLKP komutanlarından Zafer Aydın'ın şehadet vesikası Serêkanîyê göçmeni Emel Porê'ye verildi. Tören sonunda kitle "Şehit namirin" sloganlarını attı.