3 Ekim 2024 Perşembe

Yüzde 85 engelli kadına cinsel saldırıda bulunan Şahin'e indirimsiz 4 buçuk yıl hapis cezası

Özel Ulus Bakımevi'nde yüzde 85 engelli S.A.'ya cinsel tacizde bulunan personel Kamuran Şahin'in yargılandığı davada karar verildi. Şahin hakkında "cinsel saldırı" suçundan 3 yıl hapis cezası kararı veren mahkeme başkanı, sanığın genç kadının yüzde 85 engelli olmasından faydalandığını kaydederek cezayı 4 yıl 6 aya çıkardı. Üstelik cezada herhangi bir indirime de gidilmedi. 

İstanbul Kumburgaz'da bulunan Özel Ulus Bakımevi'nde personel olarak çalışan Kamuran Şahin hakkında yüzde 85 engelli olan S.A.'ya yönelik cinsel taciz davasında karar çıktı. 

Ajansımız, geçen yıl yaptığı haberle Özel Ulus Bakımevi'nde yaşanan tacizi ve hak ihlallerini duyurmuştu. Kamuran Şahin yüzde 85 engelli olan S.A.'ya cinsel  tacizde bulunmuş, S.A.'nın durumu anlatan kurum yetkilileri Şahin'i korumuştu. S.A., Kurum yetkililerinin baskı ve tacizlerinin artmasına rağmen mücadeleden geri adım atmamıştı. 

ETHA'ya konuşan Avukat Aydın Mantar, S.A.'nın mücadelesini şöyle özetlemişti:  "Tacizci personel Kamuran Şahin sistematik olarak S.A.'yı önce mesaj atmak suretiyle taciz ediyor. Bir süre sonra da bu tacizlerini eyleme geçiriyor. Şu an tutuklu olarak yargılanmaya başladı. Ancak hem bakım evi yetkilileri hem de sanığın arkadaşları ve ailesi, suçun üzerini kapatmak için S.A.'ya psikolojik baskı yapmaya çalışmaktadır. Ailesinden başlayarak hayatı boyunca defalarca kez şiddete, işkenceye, cinsel taciz ve istismara maruz kalan S.A. birçok kez şikayetçi olmuşsa da çoğu zaman maalesef bir netice elde edememiş. Bu olay dışında S.A.'nın daha önce uğramış olduğu biri aile içi olmak üzere iki ayrı istismar dosyası daha var. Hukuki süreçleri devam ediyor ve bu yargılamalara dahil olup faillerin gerekli cezayı alması için mücadelemizi sürdüreceğiz."

KARAR VERİLDİ
Büyükçekmece 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 7. duruşmasında karar verildi.  duruşmasında tutuklu yargılanan Kamuran Şahin, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken avukatı Ömerçi Çiftçi; tacize uğrayan S.A'nın avukatı Aydın Mantar ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı vekili Avukat Merve Civelek hazır bulundu.

4 YIL 6 AY HAPİS CEZASI VERİLDİ
Mahkeme başkanı, Kamuran Şahin'in "cinsel saldırı" suçunu işlediğine kanaat getirerek 3 yıl hapis cezalandırılmasına, saldırıda bulunduğu kadının beden ve ruh sağlığı bakımından kendini savunamayacak durumda olan katılana hizmet ilişkisinin sağladığı kolaylıktan istifa ederek suçu işlemesinden kaynaklı cezasında artırıma giderek 4 yıl 6 ay hapis cezası verdi. 

İNDİRİME GİDİLMEDİ
Mahkeme başkanı ayrıca Kamuran Şahin'in cezasında herhangi bir indirime gitmedi.