2 Ekim 2024 Çarşamba

Yurtsuzlardan 'ödeyemiyoruz' nöbeti

Yurtsuzlar, zamlara ve yüksek faturalara karşı "ödeyemiyoruz" diyerek Kadıköy'de bir kütüphanede nöbete başladı. Yurtsuzlar, Bizler elektrik faturalarını ödeyemediğimiz için mum ışığına mahkum bırakılanlarız. Herkesi dayanışmaya bekliyoruz" çağrısında bulundu. 

"Geçinemiyoruz, barınamıyoruz, ödeyemiyoruz" diyen Yurtsuzlar, dün gece Kadıköy'de bulunan Müze Gazhane içerisindeki Arife Batur Kütüphanesi'nde nöbete başladı. "Krizin faturasını sırtımıza yükleyemeyeceksiniz" diyen Yurtsuzlar, dayanışmaya çağırdı.

İstiklal Caddesi'nde zamlara ve yüksek faturalara karşı yaptıkları fatura zinciri eyleminde darp edilerek gözaltına alındıklarını hatırlatan Yurtsuzlar, "Bugün de evdeki elektrik faturalarını, doğalgaz faturalarını 850 TL KYK ile ödeyemediğimiz, barınamadığımız için de bugün de kütüphanelerdeyiz ve nöbetteyiz. Bizler 850 TL KYK ile ne barınabiliyoruz ne geçinebiliyoruz ne de ödeyebiliyoruz. Bu yüzden tüm sıra arkadaşlarımızı burada kütüphanede nöbet tutmaya, hep beraber evlerde barınamadığımızı söylemeye, geçinemediğimizi söylemeye davet ediyoruz. Bizler elektrik faturalarını ödeyemediğimiz için mum ışığına mahkum bırakılanlarız. Herkesi dayanışmaya bekliyoruz" dedi.