4 Ekim 2024 Cuma

Yüksekdağ: ESP'ye yönelik baskılar umudun yürüyüşünü durduramaz

Sosyalistlere yönelik siyasi soykırım operasyonlarına ilişkin açıklama yapan HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Ezilenlerin Sosyalist Partisi'ne yönelik polis baskınları ve gözaltıları, umudun yürüyüşünü durduramaz" diye belirtti.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi'ne (ESP) yönelik başlatılan gözaltı saldırısında aralarında ESP Eş Genel Başkanı Avukat Özlem Gümüştaş, SKM MYK üyesi Satiye Ok, muhabirimiz Pınar Gayıp, HDP PM üyesi Sıtkı Güngör, Ezilenlerin Hukuk Bürosu'ndan Avukat Kamil Ağaoğlu, Limter-İş Sendikası Genel Başkanvekili Levent Akhan, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyeleri, Kaldıraç okurları ve tiyatrocuların da bulunduğu 47 kişi gözaltındaki işlemleri sürüyor.

Kandıra Hapishanesi'nde tutuklu bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, sosyalistlere yönelik siyasi soykırım operasyonlarına ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulundu.

Yüksekdağ, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Ezilenlerin Sosyalist Partisi'ne yönelik polis baskınları ve gözaltıları, umudun yürüyüşünü durduramaz. Faşizmin karanlığına karşı masmavi direnenler özgürlüğün ve kurtuluşun kızıl şafağının da müjdecisidir.

"ESP Eş Genel Başkanı Sayın Özlem Gümüştaş ve gözaltındaki tüm ESP'lilerin bırakılması için sahiplenmeyi ve dayanışmayı yükseltelim."