20 Eylül 2024 Cuma

Young Struggle yaz kampı başladı

Young Struggle'nın 2024 yılındaki yaz kampı Almanya'da başladı.

Sosyalist gençlik örgütü Young Struggle, 2024 yılındaki yaz kampı başladı. Almanya'da 6 gün sürecek kampa 7 farklı ülkeden gençler ve aileleri katıldı.

Açılış programı selamlamalar ve ölümsüzlerin anısına saygı duruşuyla başladı. Young Struggle'da örgütlü olan ve 3 Ocak 2023'te MİT'in saldırısı sonucunda Rojava'da ölümsüzleşen Özgür Namoğlu'nun annesi kampa katılarak selamlama konuşması yaptı.

Young Struggle Avrupa yönetimi adına yapılan konuşmada, "Yeni dönemde geçmiş dönem başarılarımızı kampa taşıyoruz. Geçmiş dönemlerde birçok başarı elde ettik ve bu başarılarımızı kampta pekiştirmek istiyoruz. Kamptan sonraki dönemimizde kamptan aldığımız motivasyonla daha başarılı olacağımızı biliyoruz. Sosyalizm bayrağını daha yükseklere taşıyacağız" vurgusu yapıldı.

AVEG-KON Eşbaşkanı da kampta konuşma yaparak, "Gençliğin böyle bir etkinlikte bir araya gelmesi bizleri çok mutlu ediyor ve umutlandırıyor. Kamptan edinilecek birikimle daha ileriye sıçrayacağınıza eminiz" dedi.

Selamlama mesajlarının ardından program müzik dinletisi ve halaylarla devam etti. Farklı kültür ve dillerden şarkılar ve devrimci marşlar söyledi. Açılış programında 4 farklı müzisyen sahne aldı.

300 kişinin katılımıyla gerçekleşen kampın açılış günü halaylar ve kamp komitesinin seçilmesiyle sona erdi.