7 Ekim 2024 Pazartesi

'Yolumuz, 15-16 Haziran'ı yaratanların yoludur'

İzmir'de büyük işçi direnişinin 51. yılında eylem yapan BMG ve BGM, direnişin işçilerin kaderini kendileri adına söz söyleyenlere teslim etmediklerinde zaferi göreceklerini öğrettiğinin altını çizdi. 

İzmir Birleşik Mücadele Güçleri (BMG) ve Birleşik Gençlik Meclisleri (BGM), büyük işçi direnişinin 51. yılında Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde bulunan Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde direnişin mücadele geleneğinin bugüne ışık tuttuğunu kaydetti. 

"15-16 Haziran'ın devrimci ruhuyla mücadeleye" yazılı pankartın açıldığı eylemin metnini Hasan Benli okudu. Direnişin tarihini hatırlatan Benli, pandemi bahanesiyle sömürü, açlık ve sefalet dayatılıyor.

1960'lar, 70'ler, 89 bahar eylemliliklerinden bugüne kadar işçi sınıfının bilinç ve eylem olarak ileri mücadele biçimlerini açığa çıkardığını kaydeden Benli, 15-16 Haziran günlerinin, işçilerin kaderini, kendileri adına söz söyleyenlere teslim etmediklerinde zaferi göreceklerini öğrettiğini dile getirdi. 

Benli, "Mücadelemizin asla taviz vermeyeceğimiz en temel hattı, mücadelenin merkezine işçilerin kendilerinin geçtiği, tartışma, karar alma ve hayata geçirme süreçlerinde kendi eserlerini yarattıkları öz örgütlenmeleri, komite ve konseyleri yaratmalarını sağlamaktır. Buradan bir kez daha haykırıyoruz; yolumuz 15-16 Haziran'ı yaratanların yoludur. Yolumuz işçi ve emekçilerin, ezilen yoksul halkların özgürlüğünün ve gerçekten kurtuluşunun yoludur" ifadelerini kullandı.