6 Ekim 2024 Pazar

'Yenişehir'deki ağaç katliamı bir an önce durdurulmalı'

Mersin'in Yenişehir İlçesine bağlı Emirler bölgesinde bulunan ormanlık alanda 'gençleştirme' adı altında sürdürülen ağaç kesimine tepki gösteren belediye meclis üyesi, milletvekilleri, muhtarlar ve köylüler, kesimin bir an önce durdurulmasını istedi.

Pandemi sürecinde açıklanan 'tam kapanma' kararı ormanları katletme fırsatına dönüştürüldü. Rize İkizdere'de taş ocağı için ağaçlar katledilirken, Muğla Akbelen Ormanları'nda da asırlık ağaçlar kesiliyor.

Mersin'de ise geçen hafta Toroslar İlçesine bağlı Belenkeşlik ve Bekiralanı Mahallesi'nde yaşanan ağaç katliamına Yenişehir'in Emirler bölgesinde bulunan ormanlık alan da dahil edildi.

Ormanlık alanın 'gençleştirme' adı altında yok edilmesine tepkiler devam ediyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Abdurrahman Yıldız, CHP Mersin Milletvekilleri Cengiz Gökçel ve Alpay Antmen, muhtarlar ve köylüler ağaç kesiminin yapıldığı alanda incelemede bulunup açıklama yaptı.

Yapılan açıklamalarda denizin, köylerin ve doğanın ciddi bir ekolojik saldırıyla karşı karşıya olduğu belirtildi. Mersin'e yapılan bu ekolojik saldırının bir an önce durdurularak denizlerin, ormanların, köylerin rahat bırakılması istendi.