2 Ekim 2024 Çarşamba

Yeğenine tecavüz eden Kaymaz'ın tutukluluğu devam edecek

Mardin'de yeğenine tecavüz eden Yahya Kaymaz'ın duruşması görüldü. Daha önce babasının tecavüzüne uğradığı için çocuk esirgeme kurumunda kalan ve kendilerini ziyaret eden yeğenine tecavüz eden Kaymaz'ın tutukluluğunun devamına karar verildi. 

Mardin'de yeğenine tecavüz eden Yahya Kaymaz'ın yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü.

Davanın ilk duruşması kapalı görülürken, Kaymaz'ın ardından tanıklar dinlendi. 

Mahekeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Ayrıca esas üzerine savunmaların yapılması için duruşmayı da 1 Aralık'a erteledi. 

NE OLMUŞTU?
Mardin'de bir çocuk 9 yıl önce babası İ.K.'nın tecavüzüne uğradı. Bunun ardından çocuk ailesiyle beraber yaptığı suç duyurusu üzerine İ.K. hakkında açılan davada "nitelikli cinsel istismar" suçundan 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

Çocuk ise aileden alınarak Çocuk Esirgeme Kurumu'na verildi. 2019 yılı Ağustos'unda kurumdan annesi ve kardeşini görmek için alan çocuk, gittiği aile evinde dayısı Yahya Kaymaz'ın tecavüzüne maruzkaldı. 

Çocuk, aylar sonra uğradığı tecavüzü ablasına ve kurumdaki arkadaşlarına anlatabildi. Kurumun da durumdan haberdar olmasının ardından ifadesi alınan çocuk ve ablası tarafından Cumhuriyet Başsavcılığı'na Yahya Kaymaz hakkında suç duyurusunda bulunuldu. 

Soruşturma kapsamında ifadesi alınan Kaymaz, önce adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Çocuğun avukatlarının itirazı sonucunda 3 Temmuz'da "çocuğa yönelik cinsel istismar" suçundan tutuklandı ve Mardin E Tipi Kapalı Hapishane'ye gönderildi.