3 Ekim 2024 Perşembe

Yayınevleri Abdo ve Toptaş ile ilişkisini kesti

Kadınların sosyal medyada başlattığı cinsel taciz ifşalarının ardından İletişim Yayınları yazar Baro Abdo ile Everest Yayınları ise yazar Hasan Ali Toptaş ile ilişkisini kesti.

Kadınların sosyal medyada başlattığı cinsel taciz ifşalarının ardından İletişim Yayınları bir açıklama yaptı. Yazar Aslı Tohumcu'nun kendisini cinsel tacize maruz bıraktığını beyan ettiği Yazar Baro Abdo'yla yayın ilişkilerini sonlandırdıklarını açıklayan İletişim Yayınları, Pelin Buzluk ve Aslı Tohumcu’nun yanında olduklarını belirtti.

İletişim Yayınları'ndan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"İletişim Yayınları olarak, maruz bırakıldıkları gayriinsanı davranış, zorbalık ve tacize karşı yazarlarımız Pelin Buzluk ve Aslı Tohumcu’yla beraberiz. Bora Abdo ile olan yayın ilişkimizi sona erdirdiğimizi okurlarımızın bilgisine sunarız."

Everest Yayınları da sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamayla, tacizleri ifşa edilen yazar Hasan Ali Toptaş'la yayın ilişkisini sonlandırdığını duyurdu. Her türlü tacizin karşısında olduğunu belirten yayınevinin açıklamasında, "Kamuoyuna, Yazar Hasan Ali Toptaş ile yollarımızı ayırmış bulunuyoruz. Her türlü tacizin karşısındayız, karşısında olmaya devam edeceğiz. Saygılarımızla" ifadelerine yer verildi.