3 Ekim 2024 Perşembe

Yaşamını yitiren Turan'ı yüzlerce kişi defnetti

Van Hapishanesi'nde yaşamını yitiren 70 yaşındaki Ramazan Turan'ın cenazesi kitlesel şekilde defnedildi.

Van Hapishanesi'nde tek kişilik hücrede hayatını kaybeden 70 yaşındaki Ramazan Turan son yolculuğuna uğurlandı.

Turan'ın otopsi işlemleri avukatları olmadan yapılmış, ailenin cenazeyi Hakkari'yle götürmek için Van Büyükşehir Belediyesi'nden talep ettiği cenaze aracı ve tabut verilmedi. Bunun üzerine aile kendi imkanları ile marangozda tabut yaptırmak zorunda kaldı.

ATK'de cenazenin yıkanmasına izin verilmemesi üzerine aile ayarladığı bir araç ile cenazeyi alarak Hakkari'ye doğru yola çıktı.

Yolda cenaze konvoyu sık sık durdurularak Genel Bilgi Taraması (GBT) adı altında  taciz edildi. Hakkari'ye ulaşan Turan'ın cenazesi bu kez Hakkari Devlet Hastanesi'nde yıkatılmak istendi. Buna da izin verilmemesi üzerine aile yaşadıkları eve cenazeyi getirerek yıkatmak zorunda kaldı. Cenaze yıkama işlemi sırasında mahalle imamı dini vecibelerin yerine getirilmesi için çağrılmasına rağmen Diyanet İşleri Hakkari İl Müdürlüğü'nden talimat almadığını kaydederek gitmedi.

Van'dan marangozda yaptırılan tabut ile aile tarafından ayarlanan özel bir araçla Hakkari'ye götürülen Turan'ın cenazesi, mahalle imamı katılmamasına rağmen dini vecibeleri yerine getirilerek, yüzlerce kişinin katıldığı cenaze töreni Hakkari merkezde bulunan Asri Mezarlık'ta defnedildi.