2 Ekim 2024 Çarşamba

Yaşam savunucuları Fatsa'da siyanürcü şirketi şikayet etti

Ordu Çevre Derneği, Fatsa'da siyanürle altın ayrıştırması yapan şirket hakkında Ordu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne şikâyet dilekçesi verdi.

Ordu Çevre Derneği (ORÇEV) Fatsa'da altın madeni işletmesinde siyanür kullanan şirketin çalışma sahasındaki toprakları, yollara ve ormanlık alanlara döktüğünü tespit etti. ORÇEV bunun üzerine Ordu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne iki kez şikâyette bulundu.

Fatsa Bahçeler Mahallesi'nde bulunan Altıntepe Maden Şirketi daha önce ÇED raporuna aykırı olarak hafriyatları Maksutlu ve Bahçeler Mahalle yollarına dökmüştü.

ORÇEV'in şikâyeti üzerine yoldaki hafriyat apar topar kaldırıldı ancak bu kez de orman kenarına döküldü. Bunun üzerine ORÇEV ikinci şikâyetini yaptı.

Dernek adına yapılan açıklamada şöyle denildi: "Altıntepe Madencilik Şirketi, birinci suçunu kapatmaya çalışırken ikinci suçu işledi. Şikayetimizin belgeleri jandarmada ve Fatsa Orman İşletme Müdürlüğünde bulunuyor. İki kurum dökülen toprakları yerinde belirleyerek tutanaklarını tuttular. Halk da tepkisini gösterdi. Ordu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne yaptığımız şikâyette, şirket hakkında ÇED'e aykırılıktan gerekli yasal işlemin yapılmasını istedik."