19 Eylül 2024 Perşembe

Yasa geçmeden hayvan katliamı başladı

Sokak hayvanlarının katledilmesine ilişkin yasa tasarısına tepkiler sürerken, Muğla Gökova'da 3 köpek dün akşam zehirlenerek öldürüldü. Bölgedeki diğer köpeklerin ise kayıp olduğu belirtiliyor.

Sokak hayvanlarının katledilmesinin önünü açan yasa tasarısına karşı Muğla Sınırsızlık Meydanı'nda nöbete başlayan hayvan hakları aktivistleri, yasanın geri çekilmesini istedi. Eylemciler, Gökova'da sokak hayvanlarının zehirlenerek öldürüldüğünü duyurdu.

'YAPANLAR BULUNMAZSA CESARET VERİR'
Yasa henüz çıkmadan fiili olarak uygulandığını söyleyerek tepki gösteren hayvanseverler, "Kayıp sayısı şu an belli değil. Belediye başkanına ve jandarmaya konu iletildi. Bunu yapanlar bulunmaz ve ceza almaz ise diğerlerine de cesaret verecektir. Hayvan gruplarında paylaşılan görüntüler çok üzücü. Belediye başkanı konuyu araştırdıklarını söyledi" bilgilerini paylaştı. 

'BÖLGEDEKİ DİĞER KÖPEKLER DE KAYIP'
Hayvanseverlerden Deniz Hanım, konuyla ilgili yaşananları şöyle anlattı: "Dün gece oldu. Tam saatini bilmiyorum. Gökova kahvesi ve camisinin olduğu yerde can çekişen köpekleri gördüler. Birçoğu vefat etti. İkisi hala hayatta, hayvan hastanesine gönderildi. Şu an 3 köpeğin öldüğünü biliyoruz. Bölgedeki diğer köpeklerin de kayıp olduğunu biliyoruz. Konu savcılığa aktarılmış durumda. Kamera kayıtlarının incelenmesi istendi, ancak kameraların çalışmadığı söyleniyor. Ara sokakları gören ve işletmelerin kameralarına bakılacak. Burada yaşayan insanlar sessiz kalmak istemiyor. Suç işleniyor, kimsenin böyle bir hakkı yok. Sorumlular kimse cezalandırılmasını istiyoruz."