3 Ekim 2024 Perşembe

Yargıtay'a Kobane soruşturması savcısının da olduğu 11 atama

Hakimler ve Savcılar Kurulu, Kobane, Gezi ve Kavala davalarına bakan üyelerin de aralarında olduğu 11 hakim ve savcıyı Yargıtay'a seçti. 

Hakimler ve Savcılar Kurulu, İstanbul ve Ankara Cumhuriyet Başsavcıları İrfan Fidan ve Yüksel Kocaman'ın da aralarında olduğu 11 hakim ve savcıyı Yargıtaya üye seçti.

Yargıtay'a atanan 11 isim şöyle: İrfan Fidan, Yüksel Kocaman, Fuzuli Aydoğdu, Mehmet Beyhan Seçkin, Canel Rüzgar, Selfet Giray, Ahmet Çiçekli, Kemal Güngör, Mustafa Ercan, Mustafa Doğan, Savaş Şahinbay.

DEMİRTAŞ HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞTU
Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, Ankara Sheraton Otel'de yaptığı düğünün ardından soluğu Saray'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında almıştı.

Ardından, Kocaman tarafından yürütülen "Kobanê soruşturması" kapsamında aralarında HDP eski Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş'nda olduğu 25 HDP'li siyasetçi hakkında tutuklama kararı verilmişti.

Kocaman ayrıca, kendisini tehdit ettiği iddiasıyla Demirtaş hakkında suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine Demirtaş hakkında dava açıldı. 

MİT TIR'ları haberleri nedeniyle 92 gün tutuklu kalan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün soruşturmasını da İrfan Fidan, yürütüyordu. Fidan, ayrıca "Bu suça ortak olmayacağız" başlıklı bildiriye imza attıkları için "örgüt propagandası" iddiasıyla tutuklanan akademisyenler Muzaffer Kaya, Esra Mungan, Kıvanç Ersoy ve Meral Camcı hakkında "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, devletin kurum ve organlarını aşağıladıkları" yönünde görüş buldurdu.