2 Ekim 2024 Çarşamba

'Virüse serbest dolaşım hakkı verildi'

Pandemiye dair normalleşme kararlarının umut taşımadığını ifade eden TTB, "Virüse serbest dolaşım hakkı verildi" dedi. 

Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi ve Pandemi Çalışma Grubu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın pandemi tedbirlerinin gevşetilmesine dair maske şartının kalkmasını içeren kararlarına dair online basın toplantısı düzenledi.

TTB'nin sosyal medya hesaplarında canlı yayınla gerçekleştirilen toplantıda konuşan TTB Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı, açıklanan bu kararların halk sağlığı bakımından kaygıyla karşıladıklarını ifade etti. Fincancı, "Bu adım, salgının başından beri halk sağlığını göz ardı eden fakat ekonomik faydaları gözeten politikaların yansımasıdır" dedi.

Fincancı, "Pandeminin 2. yılında yorgunluğunu yaşayan yurttaşlarımız ve sağlık emekçilerimiz yeni bir evreye adım atmış oldu. Bu evre, kamusal sorumluğun atılmadığı ve halk sağlığının önemsenmediği bir evredir. Tüm yurttaşlarımızı bu konuda uyararak aşılarını tamamlamaya, maske ve mesafenin öneminin devam ettiği konusunda bilinçli olmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

TTB Pandemi Çalışma Grubu Üyesi Esin Şenol, sağlıkçıların ağır şiddet iklimi dolayısıyla çok yorgun olduklarını ifade etti. Alınan kararların temkinli bir umut taşımadığını belirten Şenol, "Bu kararlar 'cephaneleri tükettik, beyaz bayrak çekiyoruz' açıklamasıydı, bir pes edişti. Bakanlık, bilançonun sonuçlarının yansıyacağı grupların farkında ve o gruplar önemsenmiyor" diye konuştu.

Konuşmalarda, virüse serbest dolaşım izni verildiğine vurgu yaptı.