20 Eylül 2024 Cuma

'Vicdanı olan herkes hapishanelerde yaşananlara tepki göstermeli'

Tutsak yakınlarının İstanbul'da "özgürlüğe ses ver" eylemi bu hafta da sürdü. Eylemde, kamuoyuna yüzünü hapishanelere dönme çağrısı yapıldı. 

PKK lideri Abdullah Öcalan'a özgürlük ve Kürt sorununda demokratik çözümün sağlanması için İstanbul'da tutsak yakınlarının öncülüğünde "özgürlüğe ses ver" eylemleri sürüyor. Bakırköy Kadın Kapalı Hapishanesi önündeki eyleme Marmara Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri  (MATUHAY-DER), Barış Anneleri, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) yöneticileri ile çok sayıda kişi katıldı.

Hapishane önüne alkış ve ıslıklar eşliğinde yürüyenler sık sık "Bijî berxwedana zindanan", "Tecrit insanlık suçudur" ve "Direne direne kazanacağız" sloganlarını attı.

Eylemde Silivri 3 No'lu F Tipi Kapalı Hapishanesinde tutsak edilen Yakup Akman'ın annesi Fince Akman konuştu. Daha önce hapishanede yemekten zehirlenen oğlunun tekli hücreye konulduğunu belirten Akman, vicdanı olan herkesin hapishanelerde yaşananlara tepki göstermesini istedi.

Slogan ve alkışlarla gerçekleştirilen oturma eyleminin ardından konuşan MATUHAYDER Eşbaşkanı Dilek Sönmez Demir de, tecrit sonlanana kadar mücadele ve eylemlerinin devam edeceğini söyledi.