21 Eylül 2024 Cumartesi

Veli Saçılık: Cumhuriyet hapishane katliamına destek veriyor

Hapishane operasyonlarında kolu koparılan Saçılık, dönemin Ceza Tevkifevleri Genel Müdürü olan Ali Suat Ertosun'un yazısını yayınlayan Cumhuriyet'e tepki gösterdi. 19-22 Aralık 2000 hapishaneler katliamı döneminde Ceza Tevkifevleri Genel Müdürü olan ve sonrasında Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyesi yapılan Ali Suat Ertosun'un dün Cumhuriyet gazetesinde bir yazısı yayımlandı.
 
Yönetim değişikliğinden sonra işten çıkarma ve istifalarla gündeme gelen Cumhuriyet gazetesi daha önce de sayfalarını aynı dönemde Adalet Bakanı olan Hikmet Sami Türk'e açmıştı. 19 Aralık katliamında yaşamını yitiren ve yaralanan tutuklu ve hükümlü aileleri Ertosun ve Türk'ü çocuklarının ölümünden ve yaralanmasından sorumlu tutarak yargılanmasını talep ediyorlar.
 
19 Aralık katliamından önce 5 Temmuz 2000'de Burdur Hapishanesi'nde yapılan operasyonda kepçeyle kolu koparılıp, köpeğe yedirilen sosyolog Veli Saçılık, Cumhuriyet'e tepki gösterdi. 
 
Saçılık resmi Twitter hesabından Ertosun'un yazısını alıntılayarak şu mesajı paylaştı:
 
Kolumun koparıldığı operasyondan hemen sonra anneme "sevk için araç bedeli ödeyin" diyen A. Suat'a annem "kol yetmedi mi" demiş. Cezaevi katliamlarından dolayı AKP'den madalya alan A. Suat Ertosun gördüğüm gaddar kişiliktir. Cumhuriyet katliama destek veriyor.
 
 
 
Cumhuriyet gazetesi yine 10 tutuklunun yaşamını yitirdiği 1999 Ankara Ulucanlar katliamının yıldönümü olan 26 Eylül'de de dönemin Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk'ün yazısına yer vermişti.
 
Saçılık, Türk'ün yazısını alıntılayarak "Onlarca insanın cezaevlerinde katline, benim kolumun koparılmasına imza atan H. Sami Türk Cumhuriyet'e yazmış! Hem de ulucanlar katliamının yıldönümünde" mesajını paylaşmıştı.