2 Ekim 2024 Çarşamba

Van'da Adalet Nöbeti 83. gününde

Van Adalet Nöbeti'ni, 83. gününde emek, meslek örgütleri ziyaret etti. 

Hasta ve infazları yakılan tutsaklar içi tutsak yakınlarının Van Barosu'nda başlattığı Adalet Nöbeti 83'üncü gününde devam ediyor. Bugünde Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Van Şubeler Platformu ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği ziyaret etti.

KESK Van Dönem Sözcüsü İbrahim Çelik,  PKK Lider Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekerek, "Son dönemlerde cezaevlerinde yaşanan hak ihlalleri çok fazla arttı.  Bu süreç içerisinde birçok hasta tutuklu yaşamını yitirdi. İmralı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Sayın Öcalan'dan yaklaşık bir yıldır haber alınamıyor. Ailelerin ve avukatların başvuru talepleri yanıtsız bırakılıyor. Tecrit kabul edeceğimiz bir durum değildir. Temel hak ve özgürlüklerin rafa kaldırıldığı bu dönemde hem İmralı tecridini kaldırmak hem de adalet arayışı için nöbet tutan ailelerin yanındayız" dedi.

Türkiye'de son 6 yılda hukuksuzluk ve hak ihlallerinin giderek artığını belirten KESK Van Şube Yöneticisi Sinan Ok ise, "Son süreçte devlet, tutuklulara karşı hukuku ayaklar altına almıştır. Biz emek mücadelesi yürütenler bu durumun kanunda ve hukukta hiçbir karşılığının olmadığını biliyoruz. Tutukluların adil bir şekilde yargılanması ve hasta tutukluların ise derhal serbest bırakılmasını istiyoruz. Artık tutuklulara yaşatılan hak ihlallerinin son bulmasını istiyoruz. Ailelerin başlatmış olduğu adalet nöbetini destekliyoruz ve ailelerin yanındayız" ifadelerini kullandı.