2 Ekim 2024 Çarşamba

Van halkı Newroz kutlamasına çağrıldı

Van Newroz Tertip Komitesi, Newroz'u 20 Mart'ta Van Kalesi eteklerinde kutlayacaklarını açıkladı, halka kutlamaya katılarak, Van Newroz'ndan iktidara yanıt verilmesi çağrısında bulundu.

Van halkı Newroz'a hazır. 20 Mart günü Van Kalesi eteklerinde kutlanacak Newroz için Tertip Komitesi açıklama yaptı.

Kentte bir otelde yapılan basın toplantısına, Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Tevgera Jinen Azad (TJA), İnsan ve Özgürlükler Partisi (PİA), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Van Şubeler Platformu, Star Kadın Derneği, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Van Şubesi, İnsan Hakları Derneği'nin (İHD) yanı sıra çok sayıda kitle örgütü temsilcisi katıldı.

'BARIŞA VESİLE OLSUN'
Toplantıda konuşan Newroz Tertip Komitesi Eş Sözcüsü Mehtap Işık, tüm halkı 20 Mart'ta kutlanacak Newroz'a davet etti. Tertip Komitesi Eşsözcüsü Ahmet Güler ise Newroz mitingi kapsamında kentte ve bağlı ilçelerde kutlamalarının başladığını söyleyerek, 2022 yılı Newroz'unun barış ve kardeşliğe vesile olmasını diledi.

'NEWROZ ZULME BAŞKALDIRIDIR'
HDP Van İl Eşbaşkanı Fikret Doğan, Newroz'un Kürt halkı için tarihsel önemine vurgu yaparak, "Van halkı tüm baskılara rağmen yüz binlerce kişinin katılımıyla Newroz'u kutlamıştır. Geçmişte olduğu gibi bugün de her türlü baskıyı göze alarak bu dirilişe, kazanımına sahip çıkmıştır. Zulme karşı başkaldırı olan Newroz'a tüm halkımızı davet ediyoruz" dedi.

DBP Van İl Eşbaşkanı Çetin Uyar ise, PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecride değindi. Uyar, 2022 Newroz'unun Öcalan'ın özgürlüğünün sağlanmasına vesile olacağına inandığını belirterek, halkın Newroz'unu kutladı.

Toplantı çekilen halaylarla son buldu.