22 Eylül 2024 Pazar

Van F Tipi Cezaevi'nde Karabak ve Yıldırım ölüm orucuna başladı

Van F Tipi Hapishanesi'nde tutsaklara yönelik baskılara dikkat çekmek için 17 Eylül'de açlık grevine başlayan Özgür Gelecek okuru Kadir Karabak ve Esat Naci Yıldırım 27 Eylül'de ölüm orucuna başladı.
Van F Tipi Kapalı Hapishanesi'nde havalandırmaya tel örgü çekilmesinin ardından 17 Eylül'de açlık grevine başlayan Özgür Gelecek okuru Kadir Karabak ve Esat Naci Yıldırım yaşanan hak ihlallerine son verilmesi için 17 Eylül'de ölüm orucuna çevirdi. 
 
Özgür Gelecek Gazetesi'nin haberine göre tutsak yakınları, Van F Tipi Kapalı Hapishanesi'nde koğuşlara baskınların yapılarak, tutsaklar taciz edildiği, Karabak ve Yıldırım'ın yanına kimsenin alınmayarak tecrit içinde tecrit yaşatıldığını ifade etti.
 
İdare ile yaptığı görüşmelerde ailelere, uygulamanın Adalet Bakanlığı tarafından getirildiği bilgisi verilirken Karabak ve Yıldırım'ın ölüm orucunu bitirmesi yönünde baskı yapıldığı aktarıldı. 
 
Aileler, idarenin sürgün işkencesi uygulayabileceğini ancak Karabak ve Yıldırım'ın  "Taleplerimiz karşılana dek vazgeçmeyeceğiz" dediği belirtildi. 
 
Karabak ve Yıldırım'ın durumlarının şimdilik iyi olduğunu belirten aileler, kamuoyuna tutsaklara sahip çıkma çağrısı yaptı.