7 Eylül 2024 Cumartesi

Üniversitelerde 1 Mayıs soruşturması

2024 1 Mayıs'ına katıldıkları gerekçesiyle çok sayıda öğrenci hakkında üniversitelerde soruşturma başlatıldı.

2024 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü'nde onlarca kişi Taksim'e yürüme iradesi gösterdiği için gözaltına alınıp tutuklanmış ve aylar sonra serbest bırakılmıştı.

1 Mayıs'a katılan çok sayıda öğrenciye hem okudukları üniversitelerde hem de kaldıkları yurtlarda soruşturma başlatıldı.

İstanbul Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Galatasaray Üniversitesi'nde öğrencilere 1 Mayıs'a katıldıkları gerekçesiyle soruşturma açıldı.

Soruşturma başlatılanlar arasında Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) ve Devrimci Gençlik Birliği (DGB) üyesi devrimci gençler de olduğu öğrenildi.

'BASKI VE TEHDİTLERİNİ BİZİ KORKUTAMAZ'
SGDF, soruşturmalara ilişkin şu ifadeleri kullandı: "Aralarında yoldaşlarımızın da olduğu birçok mücadele arkadaşımıza okulları tarafından '1 Mayıs'a katıldıkları' gerekçesiyle soruşturma açılıyor. Baskılarınız, yasaklarınız ve tehditleriniz bizi korkutamaz. Gençliğin birleşik mücadelesi her zaman karşınıza dikilmeye devam edecek."

'ALANLARDA OLMAKTAN GERİ DURMAYACAĞIZ'
DGB ise, "Galatasaray Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa'da okuyan yoldaşlarımıza 1 Mayıs'a katıldıkları gerekçesiyle soruşturmalar açıldı. Daha birçok arkadaşımıza da soruşturmalar açılmaya devam ediliyor. Ne yaparlarsa yapsınlar! Bizler özgürlük ve gelecek özlemimiz için direnmekten, meydanların halka kapatılamayacağını haykırmaktan, şanlı mücadele günlerimizde alanlarda olmaktan geri durmayacağız" dedi.