3 Ekim 2024 Perşembe

Üniversite öğrencilerinden İzmir Emniyeti'ne: Her yerdeyiz

İzmir Emniyeti'nin taciz, takip ve ajanlaştırma dayatmalarına ilişkin Eğitim-Sen İzmir 3 No'lu şube binasında basın toplantısı yapan Öğrenci Kolektifleri üyeleri ve Üniversiteli Feminist Kolektif üyesi kadınlar, İzmir Eminiyetine karşılarında örgütlü bir devrimci gençlik olduğu vurgulandı.  

Üniversiteli Feminist Kolektif aktivisti kadınlar, İzmir Emniyeti'nin taciz, takip ve ajanlaştırma dayatmalarına ilişkin Eğitim-Sen İzmir 3 No'lu şube binasında basın toplantısı düzenledi. Birçok gençlik örgütü toplantıya katıldı. "Boşuna aramayın, biz her yerdeyiz" pankartının asıldığı salonda basın metnini ise Zehra Akbıyık okudu. 

'İKTİDAR ÇÖZÜMÜN SOKAKTA OLDUĞUNU GÖSTERENLERE SALDIRIYOR'
İktidarın ekonomik krize sürüklediğine işaret eden Akbıyık, iktidarın kendini meşrulaştıramadığı süreci geçici olarak ırkçı saldırılar ile aşmaya çalıştığını belirtti. Bu tür yöntemlerin işlemediğini aktaran Akbıyık, iktidarın çıkacak herhangi bir isyandan korktuğunu ifade etti. Akbıyık, "İktidar, bu korkusunun sonucu olarak çözümün sokakta olduğunu gösteren, dillendiren feministlere, sosyalistlere saldırıyor" dedi.

'POLİSLER AİLELERİ ÖZLE NUMARA İLE ARADI' 
Saldırıların birinin geçen günlerde İzmir Emniyeti tarafından gerçekleştiğini ifade eden Akbıyık, arkadaşlarının önünün kendilerini polis olarak tanıtan polisler tarafından kesildiğini aktardı. Akbıyık, polislerin AKP'li polis olmadığını söylediğini ve arkadaşlarına ajanlaştırma girişiminde bulunduğunu belirtti. Akbıyık, kişilerin “Sana son bir şans vermek istiyorum” mesajları ile arkadaşlarını taciz etmeye devam ettiğini söyledi. Akbıyık, "Aynı özel telefon numarası ile arkadaşlarımızın aileleri aranmış, ailelerimiz ile katıldığımız eylem görüntüleri paylaşılmış, 'şu an nerede ne yaptığını biliyoruz' şeklinde ailelerimiz tehdit edilmiştir" ifadelerini kullandı.

Akbıyık, mücadele tarihleri boyunca sıkça  ajanlaştırma politikaları, devrimcileri sindirme, hedef gösterme ve türlü yıldırma politikaları ile karşılaştıklarını ve gençliğin faşizme karşı inatçı, örgütlü mücadelesini büyütmekten başka bir duruma sonuç vermedi vermeyeceğini vurguladı. İçişleri Bakanlığı'na, İzmir Valiliği'ne ve İzmir Emniyeti'ne seslenen Akbıyık, "Bizleri takibe alarak, gözaltı veya tutuklamalarla, hedef göstermeye çalışarak sindiremezsiniz. Devrimci gençliğin sesini yükseltmesine türlü yöntemlerle mani olamadınız, olamayacaksınız da, devlet karşımıza hangi politikayla çıkarsa çıksın, saldırılarını ne kadar artırırsa artırırsın karşısında tarihini geçmişten ve bitmeyen mücadelesinden alan örgütlü bir devrimci gençlik var" diye konuştu.