7 Ekim 2024 Pazartesi

Üniversite Öğrencileri, KYK burslarının kesilmesini protesto etti

Üniversite Öğrencileri, İstanbul'da Kadıköy'deki ençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü önünde, Boğaziçi direnişine katıldıkları gerekçesiyle kredi ve bursları kesilen öğrenciler için eylem yaptı.

Boğaziçi Üniversitesi'ne kayyum rektör olarak atanan Melih Bulu'yu protesto eden üniversitelilerin kredi ve bursları KYK Genel Müdürlüğü tarafından kesildi. Yaklaşık 100 öğrencinin kredi ve bursunun kesilmesini Üniversite Öğrencileri, Kadıköy'deki Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü önünde protesto etti..

Üniversiteliler ellerinde "Üniversiteyi savunmaktan vazgeçmiyoruz" yazılı pankart taşıdı. Yapılan açıklamada KYK burs ve kredilerinin bu ekonomik kriz ortamında birden kesilmesine tepki gösterildi. Üniversiteliler, bursların ve kredilerin kesilmesine yönelik kararların derhal iptal edilmesi talep ederek "Ziraat Bankası öğrencilerin KYK bursunun değil, tüpçünün cebe indirdiği 750 milyon doların peşine düşsün" dedi.

Açıklamada, "Biz ise bugün bu hukuksuzluğa karşı sesimizi çıkarmak için bir araya geldik. Sıra arkadaşlarımızın hakkı olan KYK bursları, sırf gençler siyasi iktidar ile aynı düşünmüyor diye kesilemez! Öğrenciler iktidarı desteklemiyor diye cezalandırılamaz. Eğer cezalandırılacak birisi varsa, yargılanması gereken birisi varsa, koltuğundan derhal indirilmesi gereken biri varsa o da Boğaziçi'nin atanmış iktidar memuru Melih Bulu'dur" diye belirtti.