3 Ekim 2024 Perşembe

Uluslararası insan hakları örgütleri: Dr. Şeyhmus Gökalp serbest bırakılsın

İnsan Hakları Savunucularının Korunması için Gözlemevi; Cumhurbaşkanlığı, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ile Türkiye'nin Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği'ndeki büyükelçilerine hitaben bir mektup kaleme alarak, Dr. Şeyhmus Gökalp'in serbest bırakılmasını istedi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Yüksek Onur Kurulu üyesi ve önceki dönem Merkez Konseyi üyesi Dr. Şeyhmus Gökalp'in 23 Kasım'da tutuklanması üzerine Dünya İşkence İle Mücadele Örgütü (OMCT) ve Uluslararası İnsan Hakları Federasyonu (FIDH) ortaklığındaki İnsan Hakları Savunucularının Korunması için Gözlemevi; Cumhurbaşkanlığı, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ile Türkiye'nin Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği'ndeki büyükelçilerine hitaben bir mektup kaleme aldı.

Dr. Şeyhmus Gökalp'in keyfi biçimde tutuklanmasını ve yargıda maruz kaldığı haksızlığı kınayan Gözlemevi; Gökalp'in ve tüm insan hakları savunucularının serbest bırakılıp fiziksel dokunulmazlıkları ile psikolojik sağlıklarının korunmasını, yargı düzeyindeki her türlü haksızlığa son verilmesini, Terörle Mücadele Yasası'nın muhalefeti susturma ve insan hakları faaliyetlerini baskı altına almasının sonlanmasını, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Savunucuları Bildirgesi'nin tüm hükümlerine ve Türkiye'nin de taraf olduğu uluslararası belgelere uygun hareket etmesini istedi.