20 Eylül 2024 Cuma

Ulm'de NATO Kumanda Merkezi protestosu

Acil durumlarda askeri malzeme tedarik etmek amacıyla kurulacak olan Avrupa çapındaki NATO Kumanda Merkezi, barış aktivistleri tarafından protesto edildi. Barış Girişimi'nden Papaz Rainer Schmid ve Sol Parti milletveklili Heike Hänsel "Ulm savaşın başladığı yer olmamalı ve savaşa karşı çıkılmalı" diyerek, herkesi duyarlı olmaya çağırdı.
Almanya'nın Ulm kentinde kurulması planlanan NATO Kumanda Merkezi'ne hayır diyen savaş karşıtları garnizon önünde eylem yaptı.
 
Avrupa çapındaki merkezi kumanda merkezi, kriz bölgelerine hızla asker ve malzeme göndermeden sorumlu olacak. Askerler ve malzemeler Ulm'daki askeri garnizonda konuşlandırılacak, 'acil' durumda hızla sevk işlemi gerçekleştirilecek.
 
ULM'DAN BAŞLAMASINA İZİN VERİLMEMELİ
 
Barış Girişimi, kilise ve çok sayıda parti, kurum ve kuruluşun çağrıda bulundu eyleme HDK-Ulm, ATİF, AGİF, ADHF, NAV-DEM, DİDF ve SYKP de katıldı.
 
Garnizan önünde ve daha sonra şehir merkezinde Sophie-Schol-Platz'taki etkinlikte konuşma yapanlardan Barış Girişimi'nden Papaz Rainer Schmid ve Sol Parti milletveklili Heike Hänsel "Ulm savaşın başladığı yer olmamalı ve savaşa karşı çıkılmalı" diyerek, herkesi duyarlı olmaya çağırdı.
 
Etkinliğe Stuttgart, Tübingen, Reutlingen, Geislingen ve Bodensee'den barış aktivistleri de destek verdiği etkinlikte barışa vurgu yapılırken, paranın savaşa değil, eğitime ve sağlığa harcanması dillendirildi.