2 Ekim 2024 Çarşamba

Tutsaklara para yatıran 63 kişiye soruşturma

Tekirdağ'da tutsaklara para yatıran 63 kişi hakkında "akrabalık bağı olmadığı" gerekçesiyle, "örgüte yardım" iddiasıyla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Hakkında soruşturma açılan Biçen ETHA'ya konuştu. Biçen, "Cezaevine giren kişilerin örgütle bağı kesilir. Ortada örgüt yok, örgüte yardım da yok. İllegal bir durum da yok" dedi. 

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı, hapishanedeki tutsaklara para yatıran 63 kişi hakkında "örgüte yardım" iddiasıyla soruşturma başlattı. 

Tekirdağ Hapishanesinde "örgüt üyeliği" iddiasıyla tutsak olan kırk kişiye para yatıran 63 kişi hakkında soruşturma başlatıldı. Başsavcılık, "akrabalık bağı tespit edilmediği" gerekçesiyle 1 Ocak 2021-16 Haziran 2021 tarihleri arasında tutsaklara para yatıran kişiler hakkında soruşturma başlattı.

AV. ÖZGÜR YILMAZ'A GÖNDERİLEN PARAYA SORUŞTURMA
Bu kişilerden biri de Avukat Hüseyin Yüksel Biçen. Biçen, "hem meslektaşım hem müvekkilim hem de manevi kardeşim" dediği Avukat Özgür Yılmaz'a ihtiyacı olacağını düşünerek, hapishanede asılan banka hesabına bir miktar para yatırdı. Biçen hakkında da "örgüt üyesine yardım" iddiasıyla soruşturma açıldı.

'CEZAEVİNİN ASTIĞI HESABA PARA YATIRIYORUZ'
ETHA'ya konuşan Biçen, "Yolladığımız paraları  takibe almışlar. İllegal bir şey yamıyoruz, cezaevinin asmış olduğu hesap numarasına gönderiyoruz. Bunlar da 'örgüt mensubuna yardım etmek' diye soruşturma açmışlar" dedi. 

'ORTADA ÖRGÜT YOK, YARDIM DA YOK'
Hapishaneye giren kişinin tutuklu ya da hükümlü fark etmeksizin örgütle ilişkisinin kesildiğini hatırlatan Biçen, "Devletin de 'işi' bu. Hapishaneye giren kişinin örgütle ilişiği kesilir. Dolayısıyla ortada bir örgüt yok. Örgüte yardım da söz konusu değil" ifadelerini kullandı. 

'İÇERİDEKİLERİ İZOLE ETMEK,DIŞARIDAN YARDIMLARI KESMEK İSTİYORLAR'
Bu soruşturmanın amacının tutsakları izole etmek ve dışarıdan yardımları kesmek amaçlı olduğunun altını çizen Biçen, "İçeridekileri izole etmek dışarıdan da gelecek her türlü yardımı kesmek istiyorlar. Amaçları bu. Soruşturmaya karşı hukuki süreç işletemiyoruz. Ya dava açılacak ya da kovuşturmaya yer olmadığı kararı verilecek. Ama söyleyeceğim şu bu tür şeylerle zırvalıklara alıştırmaya çalışıyorlar."