3 Ekim 2024 Perşembe

Tutsaklar için Adalet Bakanlığı'na yürümek isteyen ailelere polis saldırdı

HDP Meclis Grup Toplantısı'na katıldıktan sonra Adalet Bakanlığı'na yürümek isteyen tutsak yakınlarına polis saldırdı. Saldırıya karşı açıklama yapan HDP Milletvekilleri, sorun çözülene kadar ailelerle mücadeleye devam edeceklerini söyledi. 

İnfazı yakılan ve hapishanede tutulan hasta tutsaklara dikkat çekmek için birçok kentten Ankara'ya giden aileler, Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) Meclis Grup Toplantısı'na katıldıktan sonra, Adalet Bakanlığı'na doğru yürümek istedi. Meclis'in Dikmen önünde başlayan yürüyüş, polis araçları ve çevik kuvvet tarafından yol kapatılarak engellenmek istendi. Dikmen Kapısı'ndan çıkan aileler, gazetecilere açıklama yapmak istediği sırada polis saldırısına uğradı.

Darp edilen aileler, zorla araçlarına bindirildi. Polis saldırısında Iğdır milletvekili Habip Eksik ve gazeteciler de darp edildi. Aileler polis saldırısına karşı sloganlar attı.

Tutsak yakınlarının engellenmesine karşı HDP milletvekillerinden Serpil Kemalbay, Tülay Hatimoğulları, Mehmet Rüştü Tiryaki ve Kemal Peköz, Meclis'in Dikmen kapısı önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada konuşan Mehmet Rüştü Tiryaki, ailelerin Meclis'ten çıkmadan abluka altına alınıp zorla araca bindirip gönderildiğini belirterek, "Eğer bir ülkede ifade özgürlüğü yoksa o ülkede ne toplantı ne yürüyüş hakkı vardır. Bütün bu özgürlüklerin öncesinde adalet gelir. Gözü yaşlı anneler Adalet Bakanlığı'na gidemeyip Süleyman Soylu'nun güvenlik güçleri tarafından müdahaleye maruz kaldı. Bu sorun çözülene kadar ailelerin yanında olacağız. Ailelerin yanında olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.