2 Ekim 2024 Çarşamba

Tutsak yakınları İzmir'den seslendi: Bu haksızlığı kabul etmiyoruz

İzmir'deki Adalet Nöbeti'nin 14. gününde hasta Aysel Tuğluk başta olmak üzere hasta tutsakların serbest bırakılması istendi. Öte yandan dokunulmazlığı kaldırılan Semra Güzel'e yönelik uygulanan politikaya da tepki gösterildi. 

Hasta ve infazları yakılan tutsak yakınlarının İzmir Barosu'nda başlattığı Adalet Nöbeti, 14. gününü geride bıraktı. 

Aileler, salonda "Hasta tutsaklara özgürlük" ve "Tecrit insanlık suçudur" yazılı dövizleri açtı. Balıkesir Bandırma Kapalı Hapishanesi'nde bulunan hasta tutsak Medet Sever'in annesi Hanım Sever, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması, hasta tutsakların tahliye edilmesi için nöbette olduklarını belirterek, baskılara son verilmesini istedi.

Sever, Kürt siyasetçi Aysel Tuğluk'un durumuna dikkat çekerek, "Bilinci yerinde olmamasına rağmen cezaevinde tutuluyor. Oysa kadınları katledenler, hırsızlık yapanları hemen salıyorlar ya da ceza vermiyorlar. Biz bu zulmü ve bu baskıyı kabul etmiyoruz" diye ifade etti.

Toplumun tüm kesimlerinin hak ve özgürlüklerinin kısıtlandığına vurgu yapan Sever, HDP'li Semra Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılmasına tepki gösterdi. Sever, Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılması kararının yok hükmünde olduğunu ifade ederek, "Haksızlığı kabul etmiyoruz" diyerek, Güzel ile dayanışma çağrısı yaptı.