2 Ekim 2024 Çarşamba

Tutsak yakınları İstanbul'da Adalet Nöbeti'ni başlattı

Tutsak yakınlarının, hapishanelerde artan hak ihlallerine karşı ve hasta tutsakların serbest bırakılması için Diyarbakır, Van ve İzmir'de yaptıkları nöbete İstanbul da eklendi. Tutsak yakını Fince Akman, her perşembe İstanbul Adliyesi önünde olacaklarını belirterek, "Bir damla kanımız kalsa yine de tutsakların ve davamızın yanında olacağız" dedi.

Tutsak yakınları, hasta ve infazları yakılan tutsakların serbest kalması ve hapishanelerde giderek artan hak ihlallerinin son bulması için Diyarbakır, Van ve İzmir'den sonra Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi önünde de "Adalet Nöbeti"ni başlattı. Her perşembe gerçekleşecek nöbet eyleminin ilkine, Afyon T Tipi Hapishanesi'nde kalan tutsak Xemgin Karakaş'ın annesi Cemile Karakaş, Balıkesir F Tipi Hapishanesi'nde tutulan Ömer Dağ'ın ablası Gülsüm Dağ, Silivri 3 Nolu F Tipi Kapalı Hapishanesi'nde tutulan Yakup Akman'ın annesi Fince Akman ve Özgürlük için Hukukçular Derneği'nden (ÖHD) Avukat Jiyan Çağırtekin katıldı.  

Fince Akman, adaletin var olduğunu iddia edenlere karşı burada adalet nöbetini başlattıklarını belirterek, hapishanelerde tutsaklara yapılan hak ihlallerini kabul etmediklerini vurguladı. Her perşembe günü burada olacaklarını kaydeden Akman, "Onlar nasıl bizim dünyamızı zindana çeviriyorsa, bizler de aynı şekilde onlara dünyayı zindana çevireceğiz. Bizler davamızdan vazgeçmiyoruz, bütün tutsaklar için buradayız. Tutsaklarımız serbest bırakılana kadar nöbetimize devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kandıra F Tipi Hapishanesi'nde tutsak edilen ağır hasta Aysel Tuğluk'un durumuna da dikkat çeken Akman, "Yüzlerce tutsak hasta ve cezaevinde tek başlarına hayatlarını idame ettiremiyorlar. Hani nerede adalet? Neden gerekeni yapmıyorsunuz? Devlet ne için var? Bir damla kanımız kalsa yine de tutsakların ve davamızın yanında olacağız" dedi.