3 Ekim 2024 Perşembe

Tutsak yakınları 2022'de taleplerin kabul edilmesini istedi

Diyarbakır'daki Adalet Nöbeti'nin 46.'sında tutsak yakınları, hapishanelere dikkat çekerek yeni yıl dileklerini iletti. 

Tutsakların infazlarının yakılması ve hasta tutsakların maruz kaldığı ihlallere dikkat çekmek amacıyla tutsak yakınlarının başlattığı Diyarbakır'daki Adalet Nöbeti 46. gününde. Aileler 2022 yılında tutsaklar için tahliye ve tedavi talebini yineledi. 

Tutsak yakınlarının, konuşmaları şöyle: 

İnci Güler: Hasta tutsaklarımız serbest bırakılsın, bu yıl çocuklarımıza adalet gelsin. İnsanım diyen her kurum ve herkes çocuklarımızın sesini duysun. Bizim sesimizi duysun. Çocuklarımıza yapılan bu zulüm bitsin.

Reşahat Ada: 46 gündür adalet nöbetindeyiz. Adalet Bakanlığı çocuklarımıza çare bulunmadan geri adım atmayacağız. Hastaneye götürülüp tedavi ettirilmiyor üstüne getirilip 14 gün karantinada tutuluyorlar.

Fevziye Kolakan: Çocuklarımızın yeni yılı barış içinde olur umarım. Bakanlık çocuklarımıza çözüm bulsun. İhtiyaçlarını gönderiyoruz almıyorlar. Depolarda çürütüp bize geri gönderiyorlar. Kantinde her istediklerini bulamıyorlar. Nerede adalet?

Hazal Yıldırım: Yeni yılda çocuklarımızı istiyoruz. Biz buradayız, diğer aileler de gelsin. Çocuklarımıza sahip çıkalım. Açlık grevi döneminde cezaevi önünde 10 kişi başladık, 3 ay boyunca çoğalarak annelerle direndik ve çocuklarımızın ölmesine izin vermedik.

Hakkı Boltan: 2 aya yakındır ailelerle burada nöbet tutuyoruz. İsteklerimiz, taleplerimiz bellidir. Tutsaklarımıza yapılanları kabul etmiyoruz. Hasta tutsaklarımız ve infazı dolan tutsaklarımız serbest bırakılsın. Çocuklarımızın cenazesi cezaevlerinden çıktı. Çocuklarımıza gelecek olan adalet tüm ülkeye gelecektir. 2022 yılına girerken tüm adaletsizlikleri geride bırakmak istiyoruz.

Aileler yeni yıl mesajlarının ardından nöbeti sonlandırdı.