21 Eylül 2024 Cumartesi

Tutsak SKM'lilerden mektup: Cins özgürlükçü yaşamı birlikte kuracağız

Komplo ve bir itirafçının yalan beyanıyla tutsak edilen sosyalist kadınlar Deniz Aktaş, Ebru Yiğit ve Nurcan Güllübudak, Silivri Hapishanesinden gönderdikleri mektupta dayanışmayı ilk günden itibaren hissettiklerini belirtti. Gözaltının ilk anından itibaren baskı, şiddet ve cinsel işkenceye maruz kaldıklarını hatırlatan sosyalist kadınlar, "Biz kazanacağız" dedi. 

Ezilenlerin Sosyalist Partisi'ne (ESP) yönelik komplo sonucu bir itirafçının yalan beyanıyla tutuklanan ESP ve SKM MYK üyeleri Deniz Aktaş, Ebru Yiğit ve Suruç ailelerinden Nurcan Güllübudak, Silivri Hapishanesinden mektup yolladı. 

Gözaltına alındıkları andan itibaren dayanışmanın yanı başında olduğunu kaydeden sosyalist kadınlar, tüm saldırıları dün olduğu gibi bugün de boşa çıkaracaklarını belirtti. Sosyalist kadınların mektubunda şu ifadeler yer aldı:

'DAYANIŞMA KARŞISINDA DAHA BÜYÜK MUTLULUK DUYDUK'
"Bir garip polis komplosu ile tutuklanmamızın bugün ikinci haftası doldu. Yaşadığımız hukuksuzluğa ve adaletsizliğe dair öfkemiz büyük olsa da göstermiş olduğunuz dayanışma karşısında yaşadığımız mutluluk daha da büyük. 

'KAZANDIĞIMIZ HER MEVZİYİ GENİŞLETECEĞİZ'
Gözaltına alındığımız andan itibaren her biriminizin sesini, soluğunu ve sıcaklığını yanı başımızda hissettik. Baskı, tecrit ve cinsel işkence ülkede rutine dönüşmüşken bu duruma ses çıkaran ve mücadele eden kadın hareketinin bunca yıllık birikimi, bize de direnç veriyor. Biliyoruz ki çıplak arama ve cinsel işkence feminist, sosyalist ve yurtsever kadınları sindirmenin en eski yöntemlerinden biridir. Gözaltıda taciz ve tecavüze karşı yürütülen mücadeleden bugüne direnen, öfkesini isyana dönüştüren her bir kadın; politika yapma hakkımızın cinsiyetçi saldırılarla elimizden alınmasına karşı erkek egemenliğine karşı irademizi daha da güçlendiriyor. Kadın özgürlük mücadelesi ve kadın dayanışması ile kazandığımız her mevzi genişletilip, yıktığımız boşa düşürdüğümüz her türlü baskı, hepimizin emeği, azmi ve direnci ile büyüyor. 

'MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ'
Gözaltı tutuklama, komplo ve cinsel işkence saldırılarına inat emeğimize, bedenimize ve haklarımıza sahip çıkmaktan vazgeçmeyeceğiz. En kısa zamanda yan yana mücadele etmeye devam edeceğiz. 

'YAŞASIN KADIN DAYANIŞMASI'
Hepinizi kadını yoldaşlığının sıcaklığı ile kucaklıyoruz. Erkek egemenliğine inat cins özgürlükçü bir yaşamı birlikte kuracağız, biz kazanacağız. Yaşasın kadın dayanışması."