24 Eylül 2024 Salı

Türkiye'nin işgal saldırılarının hedefindeki M4 karayolu 25 Mayıs'ta açılıyor

Til Temir İlçe Meclisi Eşbaşkanı Ciwan Mele Eyûb, Rus askeri güçlerle yaptıkları uzun görüşmelerin ardından M4 karayolunun 25 Mayıs gününden itibaren sivil trafiğine açılması konusunda anlaşmaya vardıklarını belirtti.

Türkiye ve bağlı çetelerin Serêkaniyê ve Girê Spî'yi işgal etmelerinin ardından sınırına ulaştıkları uluslararası M4 karayolunda birçok insanlık suçu işlemişti. Halen topçu atışlarıyla bombaladığı ve yoldan geçen sivilleri durmadan hedef aldığı M4 karayolu, olası bir sivil katliamına karşı Til Temir İlçe Meclisi tarafından 10 ay önce ulaşıma kapatılmıştı.

Til Temir İlçe Meclisi ve Rus askeri güçlerin uzun süren görüşmelerinin ardından M4 karayolunun sivil trafiğine açma kararı aldı. Rus askeri güçleri, Türkiye'nin yoldan geçen sivillere saldırılmaması konusunda görüştükleri ve işgalci orduyla koordine içerisinde olacaklarını belirtti.

Til Temir İlçe Meclisi ve Rus askeri güçlerinin vardığı anlaşmaya göre M4 karayolu, 25 Mayıs Pazartesi gününden itibaren sivil araç ile Rus askeri güçlerinin eşlik edeceği kimi özel araçların geçişine açılacak. Böylelikle Cizre Bölgesi ile Fırat Bölgesi arasındaki trafikte normale dönmeye başlayacak.

Til Temir İlçe Meclisi Eş Başkanı Ciwan Mele Eyûb, ANHA'ya yaptığı açıklamada Türkiye'nin ve bağlı çetelerin M4 karayolu sınırına ulaşmasıyla karayolunun sivil trafiğine kapatıldığını hatırlattı. Mele Eyûb, Rus askeri güçlerle anlaşmaya vardıklarını ve Rusya'nın da Türk yetkililerle M4 karayolunun 25 Mayıs Pazartesi gününden itibaren ulaşıma açılması konusunda ortak karara vardığını belirtti. Mele Eyûb, yoldan geçen özel araçlara Rus askeri güçlerinin eşlik edeceğini belirtti.