3 Ekim 2024 Perşembe

Türkiye ve Kürdistan gençliğine çağrı: Ayağa kalkın

HBDH çatısı altında savaşan Türkiye ve Kürdistanlı gençler yaptıkları açıklama ile gençliğe çağrı yaptı: "Ayağa kalkın. Çünkü faşizmi yenecek tek güç gençliğin eylem birliğidir."

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) içerisinde savaşan Türkiye ve Kürdistanlı gençler, yaptıkları açıklama ile mücadeleyi büyütme çağrısı yaptı. 
Türkiye ve Kürdistan halklarının, AKP-MHP faşizmine karşı amansız bir mücadele verdiği kaydedilen açıklamada, halkların faşist uygulamalara karşı birleştiği belirtildi. 
Bu ortak devrimci mücadelede en fazla Türkiye ve Kürdistan gençliğini bir araya getirdiği ifade edilen açıklamada, "Bizler Türkiye ve Kürdistanlı gençler olarak AKP-MHP faşist ittifakının halklarımıza ne tür baskı, işkence ve zorbalıklar yaptığının bilincinde ve farkındayız. Türkiye ve Kürdistan topraklarında, büyük bir kavga, büyük bir mücadele büyük bir savaş yürütülmektedir" denildi.

'TARAFIZ; EZİLENLERDEN YANAYIZ'
Ezilen halkların zulüm ve baskıya boyun eğmeyerek direndiği ifade edilen açıklamada, şunlar belirtildi: "Biz Türkiye ve Kürdistan gençliği olarak yürütülen savaşta tarafız. Ezilenlerden yanayız. Başkaldırıdan yanayız. Gelecekten yanayız. Her şeyden önce birleşik devrim mücadelesinden yanayız! Her gün geleceğimizi karartan bu düzene mahkum değiliz. Bu düzeni paramparça edip geleceğimizi ve özgürlüğümüzü inşa etme gücüne sahibiz. Özgür bir gelecek faşizmin yıkılması bu düzenin değişmesiyle oluşacak ve bu ancak Birleşik Devrim ile mümkün. Şimdi bütün çabalarımız ve yürüyüşümüz mutlak zafere doğru olmalıdır."

HBDH'ın "Faşizmi yıkacağız, özgürlüğü kazanacağız" hamlesinin bu hedefe ulaşmada güçlü bir adım olduğu vurgulanan açıklamada, "Bizler Türkiye ve Kürdistan gençliği olarak bu hamleyi destekliyor tüm gücümüzle içinde yer alacağımızı belirtiyoruz" denildi.

'AYAĞA KALKIN!'
Açıklamanın devamında şunlar belirtildi: 
"İşçi ve köylü gençler, genç kadınlar ve öğrenciler, işsizliğe mahkum edilmiş genç arkadaşlar. Her gün gelecek kaygısıyla karşılayıp umutsuzlukla bitirenler... Bu bezirgan saltanatı altında payına yarınsızlıktan başka hiçbir şey düşmeyenler...
AYAĞA KALKIN Çünkü karartılmak istenen bizim geleceğimiz!
AYAĞA KALKIN Çünkü bugünde çalınmak istenen bizim yarınımız!
AYAĞA KALKIN Çünkü bu düzenin bize vadedeceği baskı zulüm ve geleceksizlik dışında hiçbirşey yok!
AYAĞA KALKIN Çünkü ayağa kalkmadan bu düzenden kurtuluş yok!"

'FAŞİZMİ YENECEK TEK GÜÇ GENÇLİĞİN EYLEM BİRLİKTELİĞİDİR'
Tüm gençlere "Faşizmi yıkacağız, özgürlüğü kazanacağız" hamlesine güç verme çağrısının yapıldığı açıklama şöyle devam etti: "Güçlerimizi birleştirerek, gençliğin bütün temel sorunlarına karşı ortaya konulan eylem ve etkinliklere katılalım! Sokağa çıkalım, sokakları mücadele alanlarına çevirelim! Birleşik devrim seferberliğe katılalım! Yaratıcı yöntemlerle geliştireceğimiz yeni eylem ve teknik biçimleriyle kampanyayı büyütelim. Kimseyi beklemeyelim. Çünkü faşizmi bitirebilecek tek güç gençliğin eylem birlikteliğidir."