22 Eylül 2024 Pazar

Tuğluk ve Tuncel'in duruşması 21 Ocak'a ertelendi

DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ve HDP eski Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk hakkında 4 Nisan etkinliğine katıldıkları gerekçesiyle açıklana davanın duruşması dosyadaki eksikliklerin tamamlanması için ileri bir tarihe ertelendi.
Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk hakkında Urfa 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın 8. duruşması görüldü.
 
Urfa'nın Halfeti ilçesine bağlı Amara (Ömerli) Mahallesi'nde 4 Nisan 2013 tarihinde PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın doğum günü vesilesiyle düzenlenen etkinliğe katıldıkları için yargılanan Tuncel ve Tuğluk, duruşmaya katılmadı.
 
Siyasetçilerin avukatlarının katıldığı duruşmada mahkeme heyeti, önceki celsede HDP eski milletvekilleri Özdal Uçar, İbrahim Binici, Sebahat Tuncel, Ayla Akat Ata, Emine Ayna, Hüsamettin Zenderlioğlu ve Demir Çelik hakkında açılan dava dosyalarının incelenmesi için Van, Diyarbakır ve Malatya'ya yazdığı müzekkerenin cevabının ve dosyadaki eksik hususların giderilmesinin beklenmesine karar verdi.
 
Mahkeme heyeti bir sonraki duruşma 21 Ocak 2019 tarihine ertelendi.