3 Ekim 2024 Perşembe

TTB'den Koca'ya yanıt: Gerçeklerin er geç ortaya çıkmak gibi bir huyu vardır

Türk Tabipleri Birliği, Sağlık Bakanı Koca'nın vaka sayısına ilişkin açıklamalarının ardından istifa çağrısında bulundu.

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın vaka sayısı açıklamasına tepki gösterdi.

TTB'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Gerçeklerin er ya da geç ortaya çıkmak gibi bir huyu vardır" ifadesine yer verilerek, Koca'ya istifa çağrı yapıldı.

"Gerçeklerin er ya da geç ortaya çıkmak gibi bir huyu vardır" ifadesine yer verilen açıklamada, "Aylardır söylediğimiz gerçekler doğrulandı. Süreci şeffaf yürütmediniz, gerçekleri sakladınız. Yurttaşlara yalan söyleyerek, gerçeği saklayarak algılarla pandeminin yayılmasına neden oldunuz" sözleriyle Sağlık Bakanı Koca'ya istifa çağrısında bulunuldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgınındaki günlük vaka sayısını 28 bin 351 olarak açıklamış, Koca'nın açıklaması sosyal medyada tepkileri de beraberinde getirmişti.

TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı da Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla Koca'ya tepki gösterdi. Fincancı, "Bilim dedik, vaka sayısı kaç diye sorduk, tablonuzun satır aralarından başarı hikayesi yazılamayacağını vurguladık, acil önlemleri sıraladık" dedi.