3 Ekim 2024 Perşembe

TTB'den Dr. Küni'ye verilen cezaya tepki: Tıp uygulaması cezalandırılamaz

Şırnak Tabip Odası Başkanı Dr. Serdar Küni'ye 4 yıl 2 ay hapis cezası verilmesine tepki gösteren TTB Merkez Konseyi, "Bu dava süreci, yargılananın aslında evrensel etik değerlere dayalı bir tıp pratiği olduğunu bir kez daha göstermiştir" dedi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi, Şırnak Tabip Odası Başkanı Dr. Serdar Küni'ye 4 yıl 2 ay hapis cezası verilmesine ilişkin açıklama yaptı.

Tüm zorluklara rağmen Dr. Serdar Küni'nin yıllardır herkesin tanıklığında Cizre'de etik ve bilimsel ilkeleri temel alarak ve insan haklarına dayalı iyi hekimlik yaptığı vurgulanan açıklamada, "Bu dava süreci, yargılananın aslında evrensel etik değerlere dayalı bir tıp pratiği olduğunu bir kez daha göstermiştir" diye belirtildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi: "Bugüne değin ulusal ve uluslararası alanda yaratılan dayanışma ortamı açıkça göstermiştir ki Dr. Serdar Kuni hiçbir şekilde yalnız değildir. Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi olarak bu süreçte Dr. Serdar Küni'nin yanında olan tüm meslektaşlarımıza ve insan hakları savunucularına en içten teşekkürlerimizi iletiyoruz.

"Bu güçlü dayanışma yargılamanın sonraki aşamasında adaletin tesis edilmesine katkı sunacak ve Dr. Serdar Küni mutlaka beraat edecektir. Dünya Tabipleri Birliği'nin de işaret ettiği üzere bu dava çatışma ortamlarında iyi hekimlik uygulamaları adına dünyanın başka yerlerinde de bir örnek teşkil edecektir."