3 Ekim 2024 Perşembe

TTB'den 4 haftalık kapanma önerisi

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile görüşen TTB Merkez Konsey Başkanı Prof. Dr. Fincancı, artan vaka sayılarına ilişkin "Biz bunun hala önlenebilir olduğunu sözlüyoruz. En 2 hafta tercihen 4 haftalık kapatma ile düşüş yaşanır" dedi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konsey Başkanı Şebnem Korur Fincancı ve beraberindeki heyet, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. Fincancı'ya ziyarette, TTB Genel Sekreteri Vedat Bulut ve TTB Merkez Konseyi üyesi Deniz Erdoğdu eşlik etti. CHP Genel Merkezi'nde gerçekleşen görüşmeye Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ile Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin de katıldı.

Görüşmenin ardından basına açıklamalarda bulunan TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, artan vaka sayılarına ilişkin, "Biz bunun hala önlenebilir olduğunu sözlüyoruz. En 2 hafta tercihen 4 haftalık kapatma ile düşüş yaşanır" dedi.

Fincancı "Dün hep beraber izledik. Gerçeklerin bir biçimde ortaya çıkma huyu var. Biz Türk Tabipleri Birliği olarak başından beri haklı olduğumuzu söyledik. Keşke olmasaydık. Keşke bu kadar insanımız ölmeseydi. Bu kadar hastamız olmasaydı ve bu kadar sağlık çalışanını yitirmeseydik. Biz bunun hala önlenebilir olduğunu söylüyoruz. Toplu hareketliliğin kısıtlanması, toplu bulunan alanların kapatılması, zorunlu üretim dışında üretimin mutlaka durması ve bunun en az 2 hafta tercihen 4 hafta olması. 4 hafta hızı düşürebilmek için ideal olanıdır" diye konuştu.

Sorulan yanıt veren Fincancı, "Vakanın belirti göstermeyen olduğu ifade ediliyor ama Covid-19 hastalığında testin pozitif çıkmasından sonra ne zaman belirtilerin ortaya çıkacağı ve nasıl belirtiler olabileceğini öngörme olanağı yok. Onların hasta olarak tanımlanmamasının uygun olmadığını söylüyoruz" diye belirtti.

Ardından konuşan TTB Genel Sekreteri Vedat Bulut da "Dün filyasyon ekipleri için sadece Ankara'da 14 bin civarı pozitif oranı vardı. Türkiye geneli içinde açıklanan 28 bin sayısı şüpheli. Bir şekilde sahadan TTB'ye veri akıyor. Bu tür salgınlarda hasta bildirimi önemlidir. Vaka hasta ayrımı yapmamak lazım, bunu uluslararası kuruluşlara bildirmemek suçtur" dedi.