3 Ekim 2024 Perşembe

TTB: Karanlığa karşı önlüğümüzün beyazına sahip çıkacağız

Türk Tabipleri Birliği Meclis'te bir basın toplantısı düzenledi ve iktidarın yanlış sağlık politikalarına, yönetememe krizine karşı gerçekleri savunmaya devam edeceklerini vurguladı. Basın toplantısına çok sayıda milletvekili katıldı. 

Türk Tabipleri Birliği ve hekim milletvekilleri, hekimlerin gelirleri ve özlük haklarına ilişkin yasa teklifinin geri çekilmesi ve iktidar tarafından belirsiz bir tarihe ötelenmesine dair Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Toplantıya TTB Merkez Konseyi üyeleri ile CHP milletvekilleri Ali Fazıl Kasap, Ali Şeker, Candan Yücer, Cihangir İslam, Murat Emir, Mustafa Adıgüzel, Servet Ünsal, Tekin Bingöl, Veli Ağbaba ve Yüksel Özkan; HDP milletvekilleri Ayşe Sürücü, Habip Eksik, Hüda Kaya, Ömer Faruk Gergerlioğlu, Sait Dede ve Züleyha Gülüm; İyi Parti Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu katıldı.

FİNCANCI: HALKLARIMIZ İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ
TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı kamudaki hekimlerin açlık sınırındaki ücretlerle, özeldeki hekimlerin ise ciro baskısıyla çalışmaya zorlandığını ifade etti ve bu koşullar sonucu TTB'den yurt dışına gitmek için iyi hal belgesi alan hekim sayısının 59'dan 1405'e yükseldiğini kaydetti. Korur Fincancı, "İşte biz bu nedenle haklarımız için mücadele ediyoruz. Biliyoruz ki alanda çalışan meslektaşlarımız, çalışma arkadaşlarımız aciller dışında sağlık sistemini durdurmaya hazır. Biz siyasi otoritenin bu çığlığı duyarak hızla düzenleme yapması gerektiğini söylüyoruz" dedi.

TTB Merkez Konseyi üyesi Dr. Çiğdem Arslan basın metnini okudu. Pandemide artan iş yükü karşısında, emeklerinin karşılığının verilmesi bir yana, iktidarın hekimlere kötüleşen çalışma koşullarıyla "teşekkür ettiğini" dile getiren Aslan, bine yakın sağlık emekçisinin iktidarın yanlış sağlık politikalarına rağmen halk sağlığı adına pandemiyle mücadelede hayatını kaybettiğini kaydetti. Arslan, Covid-19'un meslek hastalığı sayılması taleplerinin bile iktidar tarafından kendilerine fazla görüldüğünü ifade etti.

'TÜRKİYE SALGINLA MÜCADELEDE DÜNYANIN EN KÖTÜ ÜLKELERİNDEN'
Sağlık Bakanlığı ve TÜİK'in bir yılı aşkın süredir pandemi ve sağlığın her alanında şeffaflıktan uzak olduğunu söyleyen Arslan, iktidarın sağlık kadar ekonomi ve eğitim alanlarını da kötü yönettiğine değindi. Arslan, yaşanmakta olan son ekonomik krizle hekimlerinin maaşlarının açlık sınırına yaklaştığına dikkat çekti ve, "Başlatmış olduğumuz 'emek bizim söz bizim' eylem sürecimizde TTB'ye 435 gündür randevu vermeyen Sağlık Bakanlığı ve iktidar daha fazla sessiz kalamamış TBMM'ye bir yasa tasarısı getirmiştir. Getirdikleri gibi hızla geri çektikleri yasa tasarısı hakkında Sağlık Bakanı hekimlere hâlâ bir cümle dahi açıklama yapmamıştır. Pandemiyle mücadeleyi yönet(e)meyenler bu süreci de yürütememiş, emeğimize sahip çıkamamıştır" diye konuştu. Arslan ayrıca, Türkiye'nin salgınla mücadele konusunda dünyanın en kötü ülkelerinden biri olduğuna dikkat çekti.

İktidar ve yandaşlarının gündem değiştirme çabalarının beyhude olduğunu söyleyen Arslan, hekimlere hakaret etmenin gerçekleri değiştirmediğini dile getirdi. Arslan, "Artık hekimlerin örgütlülükleriyle uğraşmayı bırakıp sorumluluklarınızı yerine getirin. COVID-19 Meslek Hastalığı Yasası'nı; etkili bir Sağlıkta Şiddet Yasası'nı; özlük haklarımızla ilgili mevzuat düzenlemesini hızla yasalaştırın" dedi ve Türk Tabipleri Birliği olarak, tüm hekimlere mücadeleye devam edeceklerin, "Karanlığa karşı önlüğümüzün beyazına" sahip çıkacaklarının sözünü verdi.