3 Ekim 2024 Perşembe

Torununa sistematik cinsel istismarda bulunan erkeğe 30 yıl hapis cezası

Torununa yönelik yıllarca sistematik cinsel istismarda bulunan ve çocuğun doğan bebeğiyle DNA'sı yüzde 99,99 eşleyen Durmuş O., "mal mülk" için iftira atıldığını öne sürse de hakkında 30 yıl hapis cezası verildi. Öte yandan Durmuş O., hakkında diğer torununa da sistematik cinsel istismarda bulunmasından kaynaklı ayrı bir iddianame hazırlandı. 

İstanbul'da torununa sistematik şekilde cinsel istismarda bulunan 73 yaşındaki Durmuş O.'ya 30 yıl hapis cezası verildi. 8 yaşından beri cinsel istismara uğrayan 16 yaşındaki D.O.'nun doğan bebeğinin DNA'sı, Durmuş O. ile yüzde 99,99 eşleşti. 

Durmuş O.'nun diğer turununa da istismarda bulunduğu gerekçesiyle ayrı bir iddianame düzenlendi.

EN AĞIR CEZA İLE CEZALANDIRILMASI İSTENDİ
Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada Durmuş O., SEGBİS ile hazır edildi. Mahkeme başkanı dava dosyasına ulaşan ATK raporunda çocuğun olay nedeniyle ruh ve beden sağlığının bozulduğunu belirtti. Çocuğun avukatı yaşananları ve olaya ilişkin somut kanıtları hatırlatarak Durmuş O.'nun en ağır ceza ile cezalandırılmasını istedi. 

İFTİRA ATILDIĞINI ÖNE SÜRDÜ
Durmuş O. ise kendisine "mal mülk" için iftira atıldığını öne sürdü. 

30 YIL HAPİS CEZASI VERİLDİ
Kararını açıklayan mahkeme heyeti, "Öz torununa cebir ve tehdit ile zincirleme şekilde cinsel istismar" suçundan 30 yıl hapis cezası verdi. 

DİĞER TORUNUNA DA CİNSEL İSTİSMARDA BULUNDU
Durmuş O. hakkında diğer torununa 5 yaşından 11 yaşına kadar cinsel istismarda bulundu. Bunun için Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ayrı bir iddianame düzenlendi.

"Çocuğa karşı cinsel istismar" suçundan hazırlanan iddianame kapsamında ifadesi alınmak istenen Durmuş O., bu olayda da susma hakkını kullanmak istediğini söyleyerek savunma yapmadı