20 Eylül 2024 Cuma

TMMOB: Darbelere ve baskıcı yönetimlere karşı demokrasi ve özgürlükleri savunacağız

15 Temmuz darbe girişiminin ikinci yılına ilişkin açıklama yapan TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, "Darbelere ve baskıcı yönetimlere karşı demokrasi ve özgürlükleri savunacağız" dedi.
TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, 15 Temmuz darbe girişiminin ikinci yılına ilişkin yaptığı açıklamada "Darbelere ve baskıcı yönetimlere karşı demokrasi ve özgürlükleri savunacağız" dedi.
 
Başarısız 15 Temmuz darbe girişiminin soru işaretleri gerçek anlamışla ortaya çıkarılmadığını ifade eden Koramaz, girişimin sonrasında AKP Hükümeti tarafından ilan edilen OHAL nedeniyle, 2 yıldır adeta sivil darbe yönetimi altında yaşandığını vurguladı. Koramaz, demokratik hak ve özgürlüklerin askıya alındığı, hukuk mekanizmalarının işlemediği, en masum protestoların bile şiddetle bastırıldığı bu dönemi darbe yönetimlerinden ayırt etmenin mümkün olmadığını belirtti.
 
TMMOB olarakdarbelere karşı oldukları gibi, her türden baskıcı, otoriter yönetimlere de karşı olduklarını vurgulayan Koramaz, "Bu yönetim anlayışı, darbelerle hesaplaşmak bir yana, darbecilerin antidemokratik zihniyetini yeniden üretmektedir. Darbelerle ve darbecilerle hesaplaşmanın yolu özgürlüklerin, demokrasinin büyütülerek toplumsal ve siyasal yaşama egemen hale getirilmesidir" dedi.
 
Koramaz, "TMMOB olarak dün olduğu gibi bugün de, darbelerin ve diktatörlüklerin karşısında tutum almaya devam edeceğiz. Baskının, zulmün ve sömürünün hüküm sürdüğü bir ülke yerine, eşitliğin, özgürlüğün, demokrasinin, barışın ve adaletin egemen olduğu bir Türkiye istemiyle mücadelemizi sürdüreceğiz" diye kaydetti.