2 Ekim 2024 Çarşamba

TKŞ: Newroz ateşinin sıcaklığıyla işgalcileri yeneceğiz

TKŞ, ezilen tüm halkların Newroz bayramını kutladı. Emperyalist savaşlar, işgal saldırılarına karşı direnen halkların birleşik mücadelesine işaret edilen açıklamada, "Newroz ateşinin sıcaklığıyla işgalciliği yenecek topraklarımızı özgürleştireceğiz. Bijî Newroz" denildi.

Devrimci Komünist Hareket (TKŞ), ezilen halkların serhildan günü olan Newrozu kutladı. Demirci Kawa'nın zalim Dehak'a karşı isyana kalktığı gün olan Newroz'un birlik, zafer ve özgürlük olduğu belirtilen TKŞ açıklamasında, Rojava halklarının 2022 Newroz'unu işgal saldırısı altında karşıladığı kaydedildi.

Emperyalist ve kapitalist güçlerin çıkar savaşlarına işaret edilen TKŞ açıklamasında, "Halklarımızın, işçi, emekçi, kadın ve gençlerin düşmanı olanlar halkımızın baharını kışa çevirme derdindeler. Efrîn, Serêkaniyê ve Girê Spî'de halkımız her gün işgalci Türk devleti ve çetelerinin zulüm ve baskılarına maruz kalıyor. Sömürgeci düşmanın Efrîn'i işgal ettiğinde yaptığı ilk iş direniş ruhunu yok etmek için demirci Kawa'nın heykeline saldırmak oldu. İşgalciler de demirci Kawa'nın yolunun isyan ve direniş yolu olduğunu biliyordu" denildi.

Bugün yüzbinlerce çağdaş Kawa'nın Rojava ve Kürdistan'ın diğer parçalarında direndiği vurgulanan TKŞ açıklamasında, "Bölge halkları devrim bayrağı altında direniş ve mücadeleyi birlikte örmektedir. 2022 Newroz'unda da direnişi birlikte büyütecek, devrim ateşini birlikte harlayacağız. 2022 Newroz'unu bütün bölge halklarımıza ve direniş bayrağını elden bırakmayan çağdaş Kawa'lara kutluyoruz. Newroz ateşinin sıcaklığıyla işgalciliği yenecek topraklarımızı özgürleştireceğiz. Bijî Newroz" ifadelerine yer verildi.